Dobar odnos s kolegama na poslu? Nema problema!

Foto: Louis Vuitton

MOŽEŠ biti najbolji radnik na svijetu, no ako nemaš dobar odnos s ostalim kolegama, to bi ti moglo priskrbiti lošu reputaciju.

Nitko ne kaže da svaki dan moraš biti odlično raspoložena, brbljava i spremna na šalu. No, neke stvari ipak ne bi nikada smjela napraviti svojim kolegama, jer narušen odnos ponekad se vrlo teško može ispraviti, kako u ljubavi tako i na poslu. Znaš li koje su to stvari?

1. Nemoj se miješati u njihov posao


Savjeti su dopušteni, ali u određenoj mjeri ili kad za to baš zamoljena. Nitko ne voli ljude koji za sve vole praviti pametni ili čak najpametniji.

2. Nemoj cinkati

Cinkanje šefu nakon prvog nesporazuma ili svađe s kolegom donosi najgoru moguću reputaciju. Time ćeš, među ostalim, pokazati da nisi sposobna sama se nositi s problemima, a rijetko što se ne da riješiti razgovorom. Razmisli prije nego što djeluješ na ovaj način.

3. Tračanje je strogo zabranjeno

Naravno da će ti ponekad ljudi s kojima radiš ići na živce. No, suzdrži se od komentiranja u radnom okruženju. Radije pod pauzom nazovi dečka ili najbolju prijateljicu, ako ne možeš dočekati kraj radnog vremena.

4. Pomogni im kad treba

Svatko od nas se želi što više istaknuti na svom radnom mjestu, jer sa uspjehom dolaze i neke druge beneficije. No, gledanje samo vlastite pozadine nije opcija, posebno zato što će jednog dana i tebi trebati nečija pomoć, a tada nećeš imati nikoga.