Domaći maneken Adnan Taletović u Chanelovom kratkom filmu

Foto: Screenshot Youtube

"REINCARNATION", naziv je kratkog filma, čiju režiju potpisuje Karl Lagerfeld.

Priča počinje u hotelu u austrijskim Alpama, gdje Coco Chanel odsjeda s cijelom svojom svitom. Cara Delevingne našla se u ulozi nervozne konobarice, a Pharrell Williams u ulozi mladog lift-boyja, čija je jakna je poslužila kao inspiracija za nastanak slavne Chanel jakne. Stvarnost se kasnije pretvara u maštu te Pharrell postaje Franz Joseph I, a Cara kraljica Sissi te mladi par zaljubljeno pleše po dvorcu.
 
Među slavnim stranim imenima, u filmu se pojavljuje i jedno domaće, a radi se o jednom od naših najpoznatijih manekena, Adnanu Taletoviću, koji se našao u ulozi recepcionera.
 
"Snimanje je trajalo dva dana u studiju poznatog filmskog redatelja, scenarista i producenta Luc Bessona  u Parizu. Karl Lagerfeld nosilac je cjelokupne ideje i art direktor snimanja. Kada smo ušli u studio, osjećaj je bio kao da smo se vratili 120 godina unatrag. Sve je bilo autentično, hotel s originalnim namještajem iz 19. stoljeća  i svim ostalim detaljima. Da samo spomenem da se tijekom cijelog snimanja služila originalna austrijska kuhinja iz jednog ekskluzivnog austrijskog restorana. Točilo se njemačko pivo (naravno bez alkohola)", podijelio je Adnan detalje sa snimanja.
 
"Htio bih nadodati i to da sam bio oduševljen radom i samim pristupom pjevača i mega zvijezde Pharrella Williamsa, kojeg sam imao prilike upoznati i družiti se za vrijeme snimanja. Bio je jako zabavan, simpatičan i u svakom trenutku prijateljski raspoložen. Baš je super tip i iskreno mi je drago da je uspio u karijeri, jer jer to u potpunosti zaslužio. Ja sam ostao snimati zadnju scenu sam. To je scena kako spavam, a kada sam se probudio, više nije bilo nikoga u studiju. Sve mi se činilo kao baš kao da sam sanjao...", nastavio je. "S Karlom surađujem već 20 godina, on je moj dragi prijatelj i mentor."
 
Film je pratio Chanelovu kolekciju Paris-Salzburg 2014/15 Métiers d'Art.