Držite li se nepisanih pravila ženskog prijateljstva?

Foto: Wildfox

ZNATE li koja su to nepisana pravila ženskog prijateljstva? Zbog njih nećete biti kažnjeni ako ih prekršite, ali svakako vam takvo ponašanje okolina neće tolerirati, posebno ne prijateljica kojoj ste to napravili. Vodimo vas na još jedno utvrđivanje starog gradiva.

1. Njezina simpatija

Na prijateljičinog dečka ili simpatiju ne smiješ ni pomisliti! No, iako se ti možda nikada ne bi tako nabacivala, nažalost postoje cure koje bi, ali i one koje to nesvjesno rade. No, u većini slučajeva takvo je flertovanje itekako namjerno, tako da se nipošto nemoj ustručavati reći svojoj prijateljici što radi i da te to jako smeta. Nisi ti ta koja će ostaviti dojam ljubomorne i nesigurne osobe!

2.Uvijek prije pitaj

To se prije svega odnosi na one cure koje žive sa svojom prijateljicom. Ako dijelite stan, to ne znači da dijelite apsolutno sve u njemu. Ulaženje u sobu, kopanje po stvarima, posuđivanje odjeće ili kozmetičkih proizvoda nije dozvoljeno bez prethodnog pitanja da li to smijete. Također, ako pozivaš nekoga u stan (dečka ili neku drugu prijateljicu), bilo bi lijepo da prethodno pitaš cimericu o njezinim planovima.

3. Posuđivanje odjeće

Da se nadovežemo na prethodnu točku. Ako si već nešto posudila od svoje prijateljice, pravilo je da se ta stvar mora vratiti u stanju u kojem je bila. Dakle, bez mrlji, rupa i prepravaka. Isto vrijedi i za nju. U slučaju nezgode, odmah se ponudi popraviti štetu.

4. Iskrenost

Većinu ljudi laž može najviše uzrujati, bila ona mala ili velika. I dok potrgana majica nije razlog za prekid prijateljstva, laganje itekako može biti, posebno ako se često prakticira. Iz tog razloga, potrudite se biti što iskrenije jedna prema drugoj, pa čak i ako se radi o osjetljivim temama, poput one da si saznala da ju dečko vara. Koliko god ne znala način na koji da joj to kažeš, puno će gora situacija biti ako kasnije dođe do nje da si cijelo vrijeme znala i šutjela. Ni ti ne bi voljela da tvoja prijateljica mirno gleda da netko radi budalu od tebe.

5. No...

Iskrenost je vrlo bitna, no htjeli bi te upozoriti da to nipošto ne znači da je sve dozvoljeno, posebno ne bezobrazluk ili vrijeđanje, čak ni za vrijeme svađe.

6. Vaši prijatelji

Često se zna dogoditi da svoju prijateljicu upoznaš s društvom te ona odmah idući dan sve njih doda na Facebook, zove na kavu ili se počne upucavati nekom tvom prijatelju, što zna biti jako iritantno. Ako dođe do toga, ne ustručavaj se napomenuti joj da ti to smeta, ali da to nipošto ne znači da nije dobrodošla. Bolje i tako, nego da ju počneš gledati drugim očima, koliko će ti ići na živce. A ići će.