Ethan Hawke: Trudim se birati što raznovrsnije uloge

ETHAN Hawke je jedan od onih glumaca koji je, između ostalog, poznat i po tome što voli svoj posao. Možda nije poznat kao Tom Cruise, ali ga nakon 20 godina glume u holivudskim filmovima te ulogama u hitovima poput "Društvo mrtvih pjesnika" i "Gattaca", cijenimo više od njegovih slavnijih kolega. Ovaj je zgodan glumac nedavno dao intervju za hongkonški "Prestige Magazine", a mi vam donosimo nekoliko zanimljivosti:

O biranju projekata:

"Nikad nisam imao dovoljno vjere u sebe da bih se odlučio za neku veliku transformaciju za ulogu. Neki se glumci toliko promijene za ulogu da vam zastane dah prilikom pogleda na njih. Ja nisam jedan od njih, ali se zato trudim birati različite filmove. To je meni uzbuđujuće".

Razlika između rada u kazalištu i filma:

Glumiti u kazalištu puno je teže. Uvijek kažem da ćete rjeđe vidjeti katastrofalnu glumu na filmu. Možete vidjeti onu lošu i ne toliko dobru koliko ste se nadali da će biti, ali je rijetko katastrofalna. Problem kazališta je taj što ste izloženiji publici. Na filmu to ne funkcionira tako jer imate cijelu ekipu koja će se pobrinuti izabrati najbolje scene koje ste snimili. Što sam stariji, to mi se više sviđa gluma na pozornici jer se sve odvija uživo.

Gdje ćemo ga gledati uskoro:

Uskoro ćete me moći gledati u filmu "The Woman in the Fifth", na kojem sam surađivao sa Pawelom Pawlikowskim. Baš sam završio snimanje filma "Getaway", koji je pun oružja, sisa i akcije a trenutačno počinjem raditi na filmu s redateljem Richardom Linklaterom.

O očinstvu:

Trudim se ne dramiti previše oko djece, ali kad ih imate četvero, onda tek možete vidjeti koliko malo kontrole zapravo imate. Kad mi se rodilo prvo dijete, mislio sam da je moje očinstvo jako važno, no nakon četvrtog sam shvatio kako su ljudi prekomplicirani da bismo imali neki veliki utjecaj na njih. Naravno, želite im pružiti najbolje što možete, želite da budu zdravi i i da imaju najbolje moguće obrazovanje. No ne možete, primjerice, imati kontrolu nad njihovim interesima.