Fashion.hr Industrija: Odabrani najtalentiraniji mladi dizajneri u regiji!

DANAS su u Zagrebu predstavljeni rezultati natječaja LIFT, u organizaciji Fashion.hr Industrije. Između 76 pristiglih prijava, odabrano je 8 najtalentiranijih mladih dizajnera koji će svoje kreativne vizije predstaviti na finalnoj reviji LIFT koja će se održati u nedjelju, 13. svibnja točno u podne, u sklopu regionalnog sajma mode Fashion.hr Industrija.

Natječaj LIFT zamišljen je kao direktna platforma čija je misao vodilja etabliranje i razvoj mladih kreativnih snaga s ciljem pozicioniranja najtalentiranijih pojedinaca na regionalnoj modnoj sceni. "Afirmacija mladih dizajnera ideja je kojoj od samog početka posvećujemo posebnu pozornost. Svaki početak je težak, a s obzirom na recesijske okolnosti vjerujem da nije potrebno isticati koliko jednom mladom čovjeku znači ovakva prilika.", izjavio je direktor Fashion.hr koncepta Vinko Filipić.

Uspjehu ovog koncepta svjedoče i brojne zapažene kolekcije dizajnera koji su svoje prve korake napravili upravo na pisti LIFT-a. Pobjednici prvog natječaja Adela Kliškić i Nikola Barbir na čelu dizajnerske skupine "Clash of 9" već drugu sezonu zaredom svoje kolekcije izlažu na FASHION.HR-u, dok je prošlogodišnji finalist Aleksandar Žarevac svoju kolekciju na istom događanju premijerno prikazao ove sezone i pokupio ovacije publike.

U sklopu platforme LIFT na posljednjem FASHION.HR-u predstavio se i mladi Matija Čop koji je 2011. godine uvršten među prvih 20 mladih europskih dizajnera po izboru Arts Threada. Slovenka Katja Kuhar, pobjednica drugog natječaja LIFT svoju prvu samostalnu kolekciju predstavila je na nedavno održanom International Fashion Week-u u organizaciji Fashion.si-a te još jednom potvrdila da je pred njom blistava modna karijera.

Posljednji dan sajma stručni žiri u sastavu: Ana Lendvaj, modna kritičarka i novinarka Večernjeg lista, Ivica Klarić, renomirani modni dizajner, Ana Pavić, urednica modnog portala Fashion.hr Style Community te Borut Mihalić, modni kritičar donijeti će konačnu odluku o pobjedniku kojem će biti omogućen samostalan izložbeni prostor na sljedećem sajmu mode Fashion.hr Industrija 2013. godine.

Finalisti natječaja LIFT 2012. godine:

•    Petra Lasić

•    Morana Krklec

•    Diana Viljevac

•    Dominik Brandibur

•    Matea Bručić

•    Sandra Krasnodenski i Tomislav Beneš

•    Jelena Holec i Ines Košmerl

•    Andrea Hess, Valinea Vinger i Maja Vojvoda