Generalka nakon prekida: Kako očistiti život od bivšeg

Foto: Wildfox

SVATKO reagira drugačije kada je prekid u pitanju. Neke će cure plakati po cijele dane, neke mahnito čistiti stan dok ne postane sterilan, a neke samo nastaviti živjeti kao da se ništa nije dogodilo. Činjenica je da je nakon prekida najbolje ukloniti sve dokaze o vezi, jer ako ih zadržiš, veće su šanse da ćeš se prisjećati lijepih trenutaka kojih više nema. Ove stvari je najbolje odmah ukloniti.

Poruke
 
Njegova prva poruka puna je nesigurnosti, slatkih riječi i truda da te osvoji, a svaki put kada je vidiš oči ti ispune suze? Umjesto da živiš u prošlosti i pitaš se gdje je sve pošlo po krivu, jednostavno izbriši poruke koje te vraćaju u neko vrijeme koje je prošlo. Čitanje njegovih poruka iz vremena kad te još pokušavao osvojiti stvorit će iluziju da se sve može vratiti na staro, što vrlo često nije opcija.
 
Facebook
 
Glupo ga je izbrisati s Facebooka, pogotovo ako niste prekinuli u svađi, ali za tebe je bolje da ne znaš što radi pa ga jednostavno sakrij. Osim skrivanja njegovog profila, sasvim je u redu da obrišeš sve poruke iz inboxa, jer ono što vrijedi za mobitel, vrijedi i za društvene mreže.
 
Fotke
 
Imaš ih na mobitelu, na Facebooku, na stolu… Svaki put kad vidiš njegovu sliku, neće ti biti svejedno pa je najbolje da ih se riješiš. Ne kažemo da ih moraš spaliti ili baciti, ali bilo bi dobro da ih sakriješ od sebe. One na Facebooku izbriši i spremi u neki folder, a one koje imaš na stolu spremi u ladicu ili ih daj frendici na čuvanje.
 
Suveniri
 
Vaša prva ulaznica iz kina, suvenir koji ti je donio kada je putovao ili poklon za rođendan samo su stvari koje će te podsjećati na vezu i otežavati proces prebolijevanja. Ne moraš ih baciti, ali drži ih negdje gdje ih nećeš morati gledati svaki dan. Ako je tip bio kreten, uzmi vreću za smeće i sve potrpaju unutra: Tebi će biti lakše jer ćeš imati osjećaj da se rješavaš prošlosti, a kasnije nećeš imati suvenire koji te podsjećaju na lošu vezu.