Google otkriva: Ovo je 10 najtraženijih beauty pitanja u 2014. godini!

Foto: Shutterstock, Pinterest

TINEJDŽERKE, odrasle djevojke i žene svakodnevno pretražuju internet u potrazi za odgovorima na njihove beauty dileme. Google je malo pomnije istražio što žene najviše zanima te s javnosti podijelio 10 najčešćih pitanja vezanih uz ljepotu za 2014. godinu.


Uz popularno iscrtavanje obrva i BB kremu čini nam se kako se žene već desetljećima bave s istim dilemama, a ako još ne znate kako ih riješiti, imamo odlične savjete za vas.

Ovo su najčešća beauty pitanja iz 2014. godine:

1. KAKO SE RIJEŠITI AKNI?

To naravno ovisi o tvojoj dobi i uzroku njihova nastajanja. Radi li se o pubertetskim prištićima, problemima s jajnicima ili pak prljavom zaslonu mobitela koji stalno naslanjaš na obraz. Imaš li većih problema s kožom, svakako posjeti dermatologa, a do dogovorenog termina ovdje pogledaj što uzrokuje tvoje prištiće, a ovdje kako prilagoditi prehranu.

2. KAKO SE RIJEŠITI STRIJA?

Zaista nije lako riješiti se strija koje ponekad imaju i sasvim vitke djevojke. Možda će ti ovi savjeti pomoći!

3. KOLIKO ČESTO TREBAM PRATI KOSU?

Pravila ne postoje. Žene sa suhom kosom i zdravim vlasištem mogu izdržati i po 5 dana bez pranja, dok one s masnom kosom ne mogu zamisliti život bez šamponiranja svaki drugi dan. Bez obzira na tip kose, izbjegavaj šamponiranje baš svaki dan, a uvijek koristi blage šampone za česta pranja. Sve žene mogu pratiti i pametnu rutinu Kim Kardashian uz pomoć koje slavna ljepotica bez pranja kose izdržava čak 4 dana!


4. ŠTO JE BB KREMA?

Mi se ne možemo zasititi BB krema (blemish balm), a ako su vama one još misterij ovdje doznajte o čemu je riječ! A možda vas zanima i što je CC krema.

5. KAKO ČISTITI ČETKICE ZA MAKE-UP?

Odgovor na ovo pitanje potraži ovdje ili pogledaj crtež dolje.



6. KAKO SE RIJEŠITI VREĆICA ISPOD OČIJU?

Ovo pitanje muči većinu žena, ali i muškaraca. Dobrim dijelom riječ je i o genetici i crtama našeg lica, no uvijek postoje neka rješenja kojima se podočnjaci i vrećice mogu znatno smanjiti.

7. KAKO SMANJITI PORE?

Proširene pore prava su muka i nije ih se lako riješiti. U Index Rougeu protiv njih se borimo ovim trikovima! A nekad ubacimo i malo peršina koji ih fantastično sužava,

8. KAKO PRAVILNO OBLIKOVATI OBRVE?

Kod čupanja i iscrtavanja obrva, najvažnije je naći oblik koji pristaje tvom licu i pokušati dobiti prirodni dojam. Ovi savjeti također će ti pomoći na putu do savršenih obrva!

9. ŠTO SU PJEGICE?

Neke cure stalno pokušavaju prikriti pjegice, no mi ih obožavamo! Pogledaj kako bi se trebale šminkati ljepotice s ovim šarmantnim točkicama na licu!

10. KAKO PRAVILNO NANIJETI TEKUĆI PUDER?

Kad je make-up u pitanju, žene najčešće griješe upravo pri nanošenju tekućeg pudera. Probaj izbjeći te pogreške uz naše savjete!