I dečki su se složili s njima: Tri načina kako pristojno odbiti nekoga

Foto: Vogue

POSTOJI li pravi način kako odbiti nekoga?

Nismo sigurni postoji li baš pravi način, jer niti jedan ne može biti ugodan, ali svakako postoje oni pristojni, a dečki su ih odobrili.
 
1. Samo reci ne
 
Baš kao slogan iz osamdesetih protiv upotrebe droga. Nije ga ugodno čuti, ni izgovoriti, ali je najbolji način za odbiti nekoga. Kratko i jasno i što je najvažnije, bez zavlačenja i davanja lažne nade da postoji šansa za nešto u budućnosti.
 
2. Pristojno objašnjenje + kompliment
 
Slažemo se kako je ona stara "nije problem u tebi, u meni je" već otrcana fraza za odbiti nekoga. No, postoje još mnoge koje bi ti itekako mogle pomoći, poput "Drag si dečko, ali ne na taj način". Time si mu dala do znanja da o njemu ne misliš ništa loše, ali da to jednostavno nije to, a to se može dogoditi bilo kome.

3. Uvjerljiva laž
 
Iako su dečki priznali kako favoriziraju izravno odbijanje, bez okolišanja, potpuno su svjesni da se žene često koriste razno raznim izgovorima, a kad već to rade, istaknuli su kako bi voljeli da oni budu što uvjerljiviji, kako bi im bilo nešto lakše. Dakle, izgovori poput "najbolja prijateljica moga brata i njezina sestrična iz drugog koljena su me zamolile...", NE! Ako se ne možeš sjetiti ničeg pametnijeg, ona dobra stara "imam dečka" nama zvuči i više nego odlično.