I nakon devet mjeseci rodila se ljubav: Tri tromjesečja svake veze

OSIM za rođenje djeteta, devet je mjeseci potrebno i za rođenje solidne veze. Iako na kraju možda završi s prekidom, ovaj je težak put vrijedan prelaženja:

Prvo tromjesečje

Prva su tri mjeseca svake veza ispunjena euforijom i zaluđenošću drugom osobom, pa tako nerijetko dane provodimo razmišljajući samo o ponovnom susretu s našim simpatijama. U tom razdoblju ne vidimo ništa negativno, a čak su nam i njegove loše navike prilično slatke. Odličan seks i dobra zabava garantiraju nam da pomislimo kako smo konačno našle onog pravog.

Drugo tromjesečje


U ovom periodu počinjemo lagano naslućivati kako partner kojeg smo odabrale i nije baš toliko savršen koliko nam se prvotno činilo. Iako se to trudimo ignorirati, njegove nam mane počinju sve više zaokupljati pažnju. Male stvari koje nam u prvom tromjesečju nisu predstavljale nikakav problem sad nam počinju opako smetati pa automatski bilježimo pluseve i minuseve te važemo isplati li se s tom osobom nastavljati vezu.

Treće tromjesečje

U ovoj se fazi ozbiljnije razvija komunikacija, a samim time oni mali problemi postaju rješivi pa se počinjemo fokusirati na pozitivne strane osobe koju volimo. Također, ovo je idealno vrijeme za procjenu hoćetemo li ili nećemo nastavljati svoju vezu.