Imaš akne? Prestani koristiti grube pilinge!

PILINZI za lice jedan su od najpopularnijih proizvoda koji nas za malo novca dovode do besprijekornog tena, no djevojke koje imaju problema s aknama ne bi ih trebale prečesto koristiti, upozoravaju stručnjaci.

Najbolji izbor za kožu sklonu prištićima i aknama su pilinzi sa sitnim česticama, namijenjeni problematičnoj koži, a i njih treba koristiti s oprezom.

Beauty portal Powder Peach sastavio je popis razloga zbog kojih se akne ne bi smjele tretirati pilinzima:

1. Akne nastaju ispod površine kože te se ne mogu riješiti mehaničkim djelovanjem na površini. One nisu uzrok loše higijene te im temeljito čišćenje lica pilingom neće znatno pomoći.

2. Pilinzi iritiraju kožu. Osjetljiva područja prekrivena aknama mogu još jače iziritirati te izazvati crvenilo koje je teško prikriti.

3. Pilinzi osjetljivu kožu čine još osjetljivijom pa bi moglo doći do bolnih reakcija kad na lice naneseš svoje preparate protiv akni koji su ionako agresivni.

4. Koristiš li pregrube pilinge, na tvom bi licu mogli ostati trajni ožiljci. S aknama valja postupati pažljivo pa se ne preporučuje da preko njih prelaziš grubim pilinzima.