Kad je OK škrtariti na šminki?

Foto: Shutterstock

ŠMINKA je nešto što svakodnevno stavljaš na lice je važno potruditi se da barem donekle bude kvalitetna. Kad su puderi i maskare u pitanju, zaista ne bi trebala previše štedjeti, no postoje neki make up proizvodi na koje zaista ne trebaš baciti previše love.

Ovo su slučajevi u kojima je i jako jeftina šminka dobrodošla:

1. Kad eksperimentiraš s novim bojama

Koristiš li uvijek zemljane tonove, a sada želiš isprobati plavu maskaru ili žarko narančasti ruž, slobodno malo škrtari pri kupnji. Prvo nabavi jeftinije varijante proizvoda, čisto kako bi vidjela stoje li ti te boje, a ako ti se rezultat dopadne, kreni u pravi shopping. Tko zna, možda će te i jeftini proizvodi iznenaditi kvalitetom.

2. Kad isprobavaš trendove


Neonska sjenila, denver plavi tuš, metalik sjenilo...isprobavaš li neki proizvod koji će u modi biti samo kratko vrijeme, slobodno posegni za pristupačnijim proizvodima.

3. Ako si čula dobre kritike


Neki lakovi za nokte koštaju samo petnaestak kuna a imaju super pigment i traju danima. Isto vrijedi i za olovke za usta, sjenila, bronzere...I jeftiniji proizvodi mogu biti itekako dobri pa, ako si čula više dobrih komentara, svakako isprobaj proizvod za koji bi inače dala i puno više novca.