Kako djeluju preparati za samotamnjenje?

DOLAZI nam sve ljepše vrijeme i temperature koje će nas natjerati da skinemo višak odjeće i otkrijemo svoju kožu suncu. Za to vrijeme, pripadnice ljepšeg spola kreću u pripremanje kože za nesebično pokazivanje. Pored sunca, ulja za sunčanje, solarija i tableta za samotamnjenje, najsigurniji izbor za zdravu i lijepu preplanulu kožu su preparati za samotamnjenje, no neke cure su skeptične prema njima jer se boje nezgodnih "mrlja" na tijelu i ne znaju kako djeluju.

Preparati za samotamnjenje siguran su način tamnjenja, a jedino što je važno je da za njihovo nanošenje odvojiš dovoljno vremena kako bi ih ravnomjerno nanijela te prije njihovog nanošenja napraviš dobar piling.
 
Kako preparati za samotamnjenje zapravo djeluju? 

Aktivni sastojak preparata za samotamnjenje je dihidroksiaceton (DHA). DHA je bezbojni šećer koji stupa u reakciju s aminokiselinom mrtvih stanica u rožnatom sloju kože, najgornjem sloju epidermisa ili površinskom sloju kože. Uslijed reakcije u mrtvim stanicama epidermisa, dolazi do promjene boje koju mi vidimo kao tamnjenje. I tu je sva mudrolija. No, svakog dana s naših se tijela ljušte milijuni mrtvih stanica i tako svaki mjesec zapravo imamo sasvim novu površinsku kožu jer se epidermis troši i tamna boja koja je nastala nanošenjem sredstava za samotamnjenje nestaje. Upravo iz tih razloga, potrebno je svakih nekoliko dana nanositi odabrani preparat za samotamnjenje kako bi se taj učinak održao i kako bi lijep, preplanuli ten bio što dulje ostao naš vjeran suputnik.