Kako doista impresionirati poslodavca na razgovoru za posao?

Foto: Ann Taylor

MOŽEŠ ti to.

1. Previše truda

Jedno je htjeti ostaviti dobar dojam, a sasvim nešto drugo pretjerivati. Pretjerivanje s pokazivanjem profesionalnosti i sposobnosti , može zapravo ostaviti sasvim drugačiji dojam, a to je da si arogantna. Također, izgledaj zainteresirano i impresionirano, ali ne i očajno.
 
2. Nedostatak vještina vođenja "malih razgovora"
 
Odmah nakon rukovanja, velika je vjerojatnost da će poslodavac pokrenuti neki neobavezni razgovor, o nekoj svjetovnoj temi. No, nemoj se ni tu dati zbuniti, jer i time možeš pokazati neke svoje osobine, kao što su snalažljivost, pričljivost, pristupačnost i duhovitost. Pa pričajmo malo o prometu i vremenu, zašto ne?
 
3. Pljuvanje po drugima
 
Koji god bio razlog zašto si otišla s prethodnog radnog mjesta, baš nikada nemoj pričati ništa loše o ljudima s njega, čak ni ako si imala šefa iz pakla. Kao prvo, nikad ne znaš tko koga zna, a kao drugo, tvoji će šefovi opravdano zaključiti da ćeš jednog dana tako pričati i o njima, što definitivno nitko ne želi.
 
4. Previše informacija
 
Kad pričaš, nemoj pričati prebrzo, ali ni previše. Na intervjuu za posao ima se vremena samo za one osnovne i bitne stvari pa iskoristi to vrijeme za isticanje samo takvih stvari.