Kako izabrati jeftin, ali kvalitetan parfem

Foto: Shutterstock

PREMDA su mirisni klasici poput Chanelovog Mademoisellea, Diorovog Addicta i Givenchyjevog Very Irresistiblea uvijek superpopularni u parfumerijama diljem svijet, stručnjaci za ljepotu i kozmetiku upozoravaju kako parfem ne mora nužno biti skup da bi bio kvalitetan.

Mnogi jeftiniji brandovi također proizvode izvrsne mirise, a ako uzmeš malo vremena i "prošvrljaš" po parfumerijama i ti možeš naći svog favorita!

Pri idućoj kupovini parfema obrati pažnju na sljedeće stvari:

1. Prestani biti snob

Iste tvornice koje rade parfeme za Justina Biebera, Jennifer Lopez, Sarah Jessicu Parker i druge zvijezde, proizvode i parfeme za Toma Forda, Marca Jacobsa, kuću Bvlgari i slične. Troškovi proizvodnje možda su mrvicu jeftiniji, ali kvaliteta bi trebala biti ista.

2. Budi svjesna činjenice da plaćaš ime


Jesi li znala da od ukupnog iznosa kojeg platiš za neki razvikani parfem veći dio novca odlazi za samo ime, reklamu te plaćanje zvijezde čije se lice nalazi na reklami. Viša cijena ne označava nužno bolju kvalitetu, već samo dobar poslovni potez i razvikano ime.

3. Obrati pažnju na sam miris


Isprobaj više mirisa i nauči koje ti note najbolje pristaju. Kada saznaš voliš li više slatkaste, cvjetne, drvenaste, hladne ili orijentalne mirise, svoje ćeš favorite moći naći i u jeftinijim prodavaonicama.

4. Vjeruj mirisima iz dućana s proizvodima na biljnoj bazi

Popularni dućani s proizvodima na biljnoj bazi puni su kvalitetnim toaletnih voda, kompaktnih mirisa i parfema. Daj im šansu!