Kako izgubiti muškarca

Foto: Donna Karan
 
ZAVESTI nekoga nije toliko teško, pogotovo ako uzmemo u obzir da su muškarci nešto manje kritični od žena, ali zavesti nekoga nije glavni cilj - cilj je zadržati ga. Muškarci vrlo često usred veze odluče da to ipak nije to, zbog čega žene vrlo često završe slomljenog srca, bez puno ideje o tome zbog čega su izgubile svog dečka. Stručnjaci za veze i brak upozoravaju da muškarci bježe od žena koje imaju neke od ovih karakteristika.
 
Arogancija
 
Samopouzdanje je dobro i vrlo poželjno, ali ako ono postane arogancija, muškarac će se početi hladiti. Većina ih želi ženu koja stoji čvrsto na zemlji, a one koje se konstantno hvale i upiru prstom u sebe djeluju bahato i umišljeno. Žene se, s druge strane, na ovaj način samo trude impresionirati muškarca, a često nisu svjesne da ga time odbijaju.
 
Negativnost
 
Dobro je biti kritičan, ali ako žena za svaki događaj pronađe način da ga prikaže negativnim, muškarac će se jednostavno zasititi i potražiti neku koja drugačije gleda na svijet. Previše negativnih stavova čini vezu napetom i napornom, pa će i njemu svako nalaženje s takvom ženom predstavljati tlaku. Isto vrijedi i za konstantno kritiziranje njegovih odluka.
 
Opsjednutost statusom
 
Status veze je važan, ali ne smije biti najvažniji na svijetu. Postoje žene kojima je glavni cilj na početku druženja s muškarcem definirati da su u vezi, vjerojatno kako bi same sebi djelovale vrijednije. Muškarac koji na silu prihvaća status veze to još nekako može pretrpjeti, ali s vremenom će se početi hladiti. Inzistiranje na potvrdi da ste  u vezi ili inzistiranje na brak , kad za to još nije vrijeme, plaši muškarca koji sve više počinje cijeniti slobodu.
 
Manipuliranje
 
Oduzimanje nečije slobode putem manipulacije grozan je osjećaj, pogotovo ako je riječ o vezi. Neke žene to rade suptilno, neke sasvim otvoreno, a i jedne i druge riskiraju prekid. Muškarci se vole osjećati slobodno, kao i žene, a ako osjete da nemaju kontrolu nad nekim dijelom svog života, vrlo brzo će shvatiti razlog i riješiti ga se.