Kako nanijeti proizvod za samotamnjenje na lice

Foto: MAC

PLAŽA i topli ljetni dani sada su daleko iza nas, a uz tmurno jesensko raspoloženje dolazi i blijedi ten koji rijetko kome laska.

Želiš li "vratiti boju" u svoje lice predlažemo ti da izbjegavaš solarije (nezdravi su za kožu i uzrokuju bore), i za posebne prigode naneseš kremu za samotamnjenje na lice.

Nanosiš li proizvode za samotamnjenje po prvi puta, svakako poslušaj naše savjete:

1. Pripremi kožu

Prije nanošenja, obavezno napravi piling i dobro osuši kožu ručnikom. Nemoj nanositi nikakve kreme i losione.

2. Odaberi pravi proizvod

Obavezno koristi samo proizvode namijenjene koži lica, a mi predlažemo one koji daju boju postupno, kako razlika između lica i tijela ne bi bila predrastična.

3. Skloni kosu

Kosu obavezno ukloni s lica trakom ili maramom prije samog nanošenja. Ostane li ti koja dlaka na licu, ostat će ti i bijela mrlja.

4. Proizvod nanosi pravilno

Malu količinu kreme za samotamnjenje prvo nanesi na ruku, protrljaj među prstima i zatim pažljivo nanesi na lice, od sredine prema rubovima. Nemoj zaboraviti na nos te područje iznad usana, no IZBJEGAVAJ kapke i podočnjake!

5. Uzmi si vremena

Kremu za samotamnjenje nikako ne nanosi na lice prije odlaska na počinak, ni prije posla. Jastuk će skinuti pola kreme s lica, a šminka pokvariti rezultate. Nakon nanošenja, dopusti koži da diše bar sat vremena.