Kako odabrati savršene naočale za svoj oblik lica

LJETO je sve bliže, sunčeve zrake grijat će nas sve više, a naočale će postati neizbježan modni dodatak koji će štititi naše oči od štetnog UV zračenja. Postavlja se pitanje koji će okviri najbolje pristajati uz tvoj oblik lica. Budući da dobre naočale nije lako odabrati, sastavili smo ti mali vodič kroz stvari na koje bi dodatno trebala obratiti pažnju:

Korak 1

Najprije odredi oblik svoga lica i kategoriju u koju on pripada. Imaš li možda okruglo, ovalno, srcoliko ili pravokutno lice? Kad si to odredila, fokusirati se možeš i na zabavnije stvari koje slijede.

Korak 2

Imaš li okruglo lice, trebala bi potražiti sunčane naočale s četvrtastim okvirima. Najsretnije su one s ovalnim oblikom lica, budući da njima pristaju gotovo sve vrste okvira. One s trokutastim oblikom lica neka potraže okvire s ravnim ili "mačkastim" linijama. Imaš li četvrtaste konture lica, za tebe će odlične biti naočale s ovalnim okvirima.

Korak 3

Sad, kad si odredila oblik svoga lica i vrstu okvira koja mu odgovara, fokusirati se možeš na veličinu. Imaš li sitno i mršavo lice, izbjegavaj velike okvire koji će ga vizualno "pojesti". Suprotno tome, ako je tvoje lice bucmastije, izbjegavaj okvire koji će dodatno naglasiti i povećati dimenzije tvoga lica. Obrati pažnju i na to kako naočale sjedaju na tvoj nos te na uši.

Korak 4

Vjerovala ili ne, ton tvoje kože te boja kose također su bitni za odabir naočala. Svi imamo ili tople ili hladne tonove kože i kose. Hladniji se tonovi odlično slažu s roza te plavim podtonovima, a i s crnim, bijelim te smeđim bojama. Topliji se tonovi dobro slažu sa zlatnim nijansama te crnim, crvenim i sivim bojama. Budi pažljiva i mudro odaberi boju svojih okvira kako bi dodatno naglasila ljepotu svoje kože i kose.