Kako pravilno prikriti podočnjake

JESI li ikad pokušala prikriti podočnjake i zatim zaključila kako ih je korektor učinio još upečatljivijima? Možda jednostavno koristiš pogrešne proizvode!

Izražene podočnjake nije lako potpuno ukloniti, no uz pravilno odabrane proizvode te dobru make-up rutinu možeš ih učiniti gotovo nevidljivima.

1. Korektor mora biti kremast

Gusti korektor kojim prikrivaš prištiće na podočnjacima neće izgledati dobro. Za područje ispod očiju potreban ti je kremasti korektor koji će se lijepo stopiti s kožom.

2. Krema za područje oko očiju

Korektor na suhoj koži ne izgleda dobro pa, prije njegova nanošenja, na podočnjake utapkaj malo kreme namijenjene za to područje. Ako je ne koristiš, poslužit će i obična hidratantna krema.

3. Pažljivo biraj nijansu


Žene često izabiru najsvjetlije boje korektora kako bi vizualno "posvijetlile" podočnjake no time samo još više privlače pažnju na njih. Dobar korektor trebao bi biti za nijansu svjetliji od tvog tena (ne od boje tvojih podočnjaka) te biti izabran u skladu s tonovima tvog lica. Znači, nemoj birati roskaste nijanse ako je tvoja put topla.

4. Nemoj stavljati previše korektora

Prevelike količine šminke također će privući pažnju na podočnjake pa ga uvijek dobro utapkaj prstima ili kistićem te koristi samo u malim količinama.