Kako se brzo izvući s lošeg spoja

SVI smo bili na njemu. Spoj koji se činio kao dobra ideja, brzo se pretvorio u pakao, ali rijetko će tko od nas priznati da nam je dosadno i jednostavno otići. Ovo su neke ideje kako se izvući sa spoja, bez da jako povrijediš drugu osobu:

Izmisli obavezu

Kad shvatiš da će ovo biti najgori spoj ikada, izmisli da moraš negdje biti poslije spoja, pa će biti manje neugodno kada odlaziš. Hitni slučaj na poslu ili nedovršeni posao kojem je krajnji rok sutra mogu biti odlične izlazne strategije.

Lažni poziv


Možda je klišej, ali pali. Kaži frendici da te nazove sa izmišljenom pričom zbog koje moraš pobjeći. Ako ti se ostaje na spoju, jednostavno se javi i kaži da je sve u redu, a ako želiš otići, prihvati igru i pobjegni.

Iznenadna glavobolja ili mučnina


Glavobolja uvijek može proći, a ako nisi sigurna hoće li povjerovati, odglumi da ti je loše u želucu. Ispričaj se, odi na WC i provedi tamo 10 minuta. Kada se vratiš, kaži kako ti je loše i da bi trebala krenuti doma.

Pozovi treću osobu


Frendica koja usred spoja navrati na koktel biti će jasan znak da nemate budućnost. Ovo je malo bezobrazan način da mu daš do znanja da ti se ne sviđa, ali ako je spoj stvarno loš, i ova je opcija sasvim prihvatljiva.

Alergija


Ova tjestenina u sebi ima bosiljak, a ti nisi znala? Ispričaj se i kaži kako ti je lijek kod kuće, i pobjegni.