Kako se nositi s noktima koji se listaju

Foto: Shutterstock

MNOGE žene koje imaju slabe nokte žale se na neprekidno listanje koje nikako ne mogu izbjeći.

Premda ti se možda čini kako tvoji britki nokti nikad neće biti lijepi i čvrsti, ako se kreneš pridržavati našeg "plana protiv listanja", za nekoliko tjedana trebala bi vidjeti odlične rezultate. Jesi li spremna?

1. VITAMINI

Tvoji nokti u ovakvom su stanju ponajprije zbog manjka vitamina pa je važno nabaviti kutijicu kapsula s vitaminom B ili pivskim kvascem. To ne moraju biti skupe pilule, dapače, u popularnim drogerijama možeš ih pronaći već za 30-ak kuna.

2. ZAŠTITI RUKE

Djevojke i žene s problematičnim noktima trebale bi izbjegavati provođenje puno vremena u vodi te dodir s oštrim kemikalijama. Na neko vrijeme izbjegavaj duge kupke (ili bar dlanove drži izvan vode), a kad čistiš i pereš suđe, obavezno nosi zaštitne rukavice.

3. PUNO VODE

Promjene godišnjih doba mogu itekako utjecati na izgled naše kože, kose i noktiju. Pij puno vode kako bi ti tijelo bilo hidratizirano, a nokti ne bi bili suhi.

4. SMANJI DOŽIVLJAJ S LAKOVIMA I GEL MANIKURAMA


Želiš li zaista riješiti ovaj problem, pristupi mu ozbiljno. Zaboravi na geliranje i prestani svaki dan mijenjati lak. Odličan izbor su lakovi za jačanje, npr. "Trind" koji možeš kupiti u ljekarnama.

5. IZBJEGAVAJ ACETON


Aceton jako isušuje nokte pa ga zamjeni nježnim odstranjivačem.

6. NE DIRAJ NOKTE

Kad vidiš da se nokta krene ljuštiti, ne možeš odoljeti a da ga sama ne oljuštiš do kraja? Vjerojatno u tome leži i velik dio problema. Svaki put kad to napraviš oštećuješ i novi dio nokta i onemogućuješ da nokat normalno zaraste.