Kako se obući za poslovni intervju

Foto: Screenshot YouTube

NA intervju za posao treba doći maksimalno pripremljen, a to podrazumijeva i besprijekoran izgled.

1. Udobnost

Nije loše indirektno se raspitati kakav dress code zagovara tvrtka u koju ideš. Industrijama poput ekonomije, prava i consultinga najviše odgovara uobičajen poslovni izgled (crna suknja, bijela košulja, crne cipele). Kreativnim industrijama poput marketinga, muzike ili grafičkog dizajna više odgovara ležerniji outfit s dozom osobne kreativnosti, dok poslodavcima u modnoj industriji moraš pokazati da voliš modu i da imaš stila. No, najbitnije je da se u odabranoj odjeći osjećaš udobno i samopouzdano.

2. Pristojnost

Trapericama, previsokim štiklama, prekratkim suknjama, dekolteima, kričavim bojama i tenisicama nije mjesto na razgovoru za posao, kao ni zgužvanoj odjeći. Osim toga, pripazi i na šminku i frizuru. Manje je više, pa od šminke koristi samo ono najosnovnije - puder, rumenilo, maskaru i neutralne tonove ruževa. Što se tiče frizure, hoćeš li se odlučiti za raspuštenu kosu ili rep, manje je bitno od činjenice da kosa uvijek mora biti svježe oprana i uredna.

3. Neupadljivost

Često zaboravljamo na sitnice, kao što su nakit, nokti, parfem ili boja čarapa. Velik i upadljiv nakit ne dolazi u obzir, kao ni nokti u kričavim bojama (dužina nije toliko bitna). Za parfem je bitno da nije omamljujuć. Kod izbora čarapa, odluči se za one bez uzorka, u boji kože ili crne, ovisno o ostatku outfita.

Želimo ti puno sreće!