Kako "srediti" prištić na usnici

Foto: Gioia

PRIŠTIĆI na usnama rijetko se pojavljuju, no kada se pojave, znaju biti izrazito neugodni i bolni na dodir. Najčešće se pojavljuju na samom prijelomu kože i usnice te se zbog takve delikatne lokacije, moraju tretirati nježnije i drugačije od ostalih prištića.

Donosimo plan za "sređivanje" ovih prištića:

1. Piling

Pronađi staru četkicu za zube (ili kupi neku jeftinu novu) i dobro je očisti. Četkicom lagano protrljaj po usnicama. To će ukloniti mrtve stanice s usnica.

2. Izbjegni ožiljke

Zaboravi na grubo istiskivanje, bušenje iglama i noktima. Na ovom delikatnom dijelu lica lako bi mogli nastati ožiljci pa, misliš li da postoji očita potreba za istiskivanjem, ruke zaštiti papirnatim maramicama, prste položi nekoliko milimetara od svake strane te blago stisni. Nemaš li uspjeha - ne forsiraj; bolje je imati prištić 2 dana, nego ožiljak cijeli život.

3. Salicilna kiselina

Čistači sa salicilnom kiselinom odlično će tretirati prištić na ovom dijelu lica. Proizvod lagano utrljaj na područje na kojem se nalazi prištić ujutro i uvečer te dobro isperi hladnom vodom. Ovi čistači uništit će bakterije te pomoći da prištić brže zacijeli.