Kratka povijest točkica u modi

Foto: Lisca, Dior, Pinterest, Press Foto, Screenshot Video

TOČKICE danas smatramo jednim od najelegantnijih i najklasičnijih uzoraka s kojim jednostavno ne možemo pogriješiti.

No, kad je postao moderan 1935. bio je rezerviran za plesne zabave i cure avanturističkog duha koje su željele iskakati od mnoštva.



Točkasta groznica zaludila je svijet pa su se tako točkice neko vrijeme nalazile na svemu - od šešira, preko stolaca pa sve do zastora.

Točkice su obožavale slavne dame i dizajneri, a nosile su ih i Eleanor Roosevelt i Minnie Mouse. Četrdesetih godina lagano su se povukle sa scene te ponovno vratile pedesetih godina kad su ih u svoje modele rado unosili i Christian Dior i Jacques Fath!



Marilyn ih je nosila u filmu "The Seven Year Itch", a 1955. zbog njih je i nastao veliki glazbeni hit - pjesma "Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini”.



U šezdesetim godinama zablistale su u pop art izdanju, u sedamdesetima su ih otkrili i sportaši, a u osamdesetima su žene počele kombinirati velike i male točkice te točkice u različitim bojama.

U devedesetima uzorak s točkicama postaje vrhunac elegancije (sjećate li se scene iz filma "Pretty Woman" s Juliom Roberts?), a to je ostao i do danas.



Želiš li na plaži zablistati u ovom damskom uzorku, donosimo 3 super prijedloga iz Lisce!