Kućni recepti za borbu protiv nečistoća na licu

Foto: Shutterstock

PRIŠTIĆI gotovo uvijek nastaju u najgorem mogućem trenutku.

No, srećom postoje kućni recepti, koji će smanjiti crvenilo. Donosimo ih nekoliko.

1. Kapi za oči
 
Kapi za oči stišću krvne žile te tako pomažu u smanjivanju crvenila. Uzmi štapić za uši te na njega nanesi nekoliko kapi. Zatim nanesi vatu izravno na prištić i ostavi da djeluje 10 minuta te isperi hladnom vodom. Ponovi tretman svaka dva sata, dok ne počneš primjećivati razliku.
 
2. Češnjak
 
Vjerovala ili ne, i češnjak može biti od itekakve pomoći. On ima antibakterijska svojstva, koja se bore protiv infekcija u porama. Odvoji jedan češanj te ga prereži po pola, a zatim nježno utrljaj na crvena područja. Ostavi da djeluje najmanje pola sata, prije ispiranja vodom.
 
3. Pasta za zube
 
Stari dobri recept, koji se primjenjuje prije odlaska u krevet. Pusti da se pasta za zube osuši, prije nego što dođe u dodir s jastukom. Ujutro isperi vodom.
 
4. Ulje čajevca 
 
Radi se o prirodnom antiseptiku, koji se bori protiv bakterija, koje dovode do nastajanja prištića i mitesera. Uzmi štapić za uši te na njega nakapaj nekoliko kapi ulja. Pokušaj ostaviti što je dulje moguće, za što bolje rezultate. Ako osjetiš peckanje, isperi te sljedeći put razrijedi ulje s vodom.
 
5. Limunov sok
 
Odreži krišku limuna i utrljaj ju na problematično područje. Ostavi da djeluje 10 minuta, a zatim isperi hladnom vodom. Također, možeš napraviti i smjesu od sode bikarbone i limunovog soka te ostaviti preko noći da djeluje.