Let´s talk about sex: Orgazmička recesija

Foto: Ilustracija Index, Saša Jurić

SJEDILA sam u društvu svojih cura u jednom zagrebačkom bircu gdje se po običaju sastajemo nakon burnog vikenda. S obzirom da je subotnji izlazak ispao totalni antiklimaks, što će reći da nije bilo ni A od akcije, a kamoli razmjene telefonskog broja s frajerom (izgleda da je ekonomska kriza najviše pogodila one kul frajere bez škembe i s kosom) nestrpljivo smo ispijale zadnje gutljaje kave iščekujući Anitin dolazak, ili bolje rečeno – klimaks. Anita je provela vikend u wellnesu izvan Zagreba s novom kombinacijom čija je reputacija poprimila miris starog inventara kada su u pitanju noćni izlasci i barenje komada. Navodno, koja nije pitala nije dobila. Osim toga, pričalo se kako odlično barata svojim zavidnim dimenzijama.


Naručujem još jedan macchiato u to dosadno nedjeljno popodne kada mi živčani zvuk udaranja potpeticama izmami osmijeh na lice. Anita se ljutito uvaljuje u naslonjač i naručuje viski s ledom za dobar dan.

"Nisam niti jednom svršila!" rekla je ljutito.

Dotični Casanova pobornik je sirove akcije bez dijaloga i kraće od 10 minuta, očito ne tako dobre izvedbe, što je prava šteta s obzirom da je Anita potvrdila njegov dobar alat. Nije uspio zadovoljiti čak ni nju, koja spada u skupinu onih sretnica koje svršavaju k'o ptičice čak i kad se radi o brzinskim akcijama. Ili jednostavno nije bilo one strasti između dvoje ljudi, energije koja nas transformira onoga trenutka kada se susretnu dva karaktera među kojima se desi kemijska reakcija, koju zovemo "kemija", a koja često izostaje i tada rezultira onime što zovemo – loš seks.

No budimo realne, koliko je žena na svijetu koje mogu postići klimaks za tako kratko vrijeme i koliko žena stvarno voli sportski seks?

Prema onome što čujem, mnogo žena voli upravo suprotno – od mentalne stimulacije i senzualne predigre, do snažnog vođenja ljubavi cijele noći ispod gorućih plahti pod kojima se pretvaramo u  isprepleteni znojni čvor koji dostiže svoj vrhunac pa sve do romantičnog buđenja i doručka u krevet.

Veronika je vječita romantičarka koja dobro pripremi teren prije bilo kakve akcije s tipom, a scenarij iz romantične komedije kakav njoj najviše odgovara pretvara u stvarnost. Umjesto da na prvom dejtu priča o svojim hobijima skupljanja salveta i o tome koliko braće i sestara ima, ona odlučno preispita tipa ne bi li saznala jesu li kompatibilni u krevetu. Uz srednje pečeni biftek i čašu dobrog vina za Veroniku je sasvim normalna tematika seks – koje poze voli i koliko želi da traje. Žena zna što hoće. Neki tipovi pobjegnu glavom bez obzira, ali u većini slučajeva Veronika se budi uz croissant i slatke poljupce u čelo nakon čega slijedi jutarnje obrađivanje njezine venere u trajanju od koliko-god-je-potrebno minuta ne bi li se tek zagrijala. Logičan  način kako bi dobila ono što zaslužuje – upute za korištenje: prilikom uporabe budi nježan, strpljiv, i radi to kao da ti je posljednje u životu. Svaki trud frajera Veronika nagradi dvostruko i na kraju svi sretni odoše svojim putem do sljedećeg vrućeg susreta, sa zadovoljnim smiješkom na licu i bez odglumljenih orgazama.

A kada smo kod odglumljenih orgazama, dotični Casanova prilično se razočarao nakon trule Anitine reakcije na njegovu brzu akciju. Kako to obično biva, to mu se nikada nije dogodilo jer svaka s kojom je bio svršila je barem tri puta. Sjećam se priče kada se tip hvalio kako je jedna moja poznanica svršavala kao luda dok ju je strastveno pohvatao na haubi od auta. Igrom slučaja taj je trač došao do mene neposredno prije nego mi se požalila na kavi kako lošiji seks u životu nije imala. Kada mi je sama rekla kako je odglumila orgazam pitala sam je zbog čega je to napravila. Odgovorila je kako se jadničak toliko trudio da joj ga je jednostavno bilo žao. Čine li žene koje glume orgazme frajere velikim ljubavnicima? Jesmo li same krive što branimo ego frajera i stenjemo poput profesionalke i kolutamo očima od dosade dok on ne gleda. Mislim da jesmo. Nisu ni frajeri hodajuća seksualna enciklopedija.

Nekada mislim da nemaju pojma što se tamo dolje zbiva. Uzalud vam trud svirači, za drugog su dunje žute…

Svoju dunju čuvala je obiteljska odvjetnica koja mi se povjerila kako je svoj prvi orgazam s partnerom doživjela u trideset i šestoj i to s nikim drugim nego svojim životnim partnerom za kojeg se nakon godinu dana hodanja odlučila i udati. Bolje ikad nego nikad. Ljubav čini čuda međutim nije ništa čudno što se mnoge mlade žene bore s postizanjem vrhunca. Ajmo malo razbijati mitove: prva stvar, ako ne možete postići orgazam drage moje dame, niste frigidne niti ste oštećena roba.

Druga stvar, postizanje orgazma nije nemoguća misija. Muškarce je lako zadovoljiti, no mi žene smo ipak malo kompleksnija bića. Ono što trebamo jest naučiti bez srama koristiti pravi rječnik i nazvati stvari pravim imenom i zahtijevati od partnera ono što volimo, a to moramo otkriti same -  ritam i pritisak. Nježno ili grubo, brže ili sporije, nešto poput plesa. Tango za vatrene  - grubo naspram sentimentalnog, čvrsto naspram mekanog ili ste možda za Bečki valcer i rotirajuće pokrete s naglaskom na prvom udarcu. Jednom kada naučimo plesne korake ima da plešemo dok nas noge ne izdaju, osim ako nam je partner totalni antitalent. Jebiga, treba znati i birati. Ne računajte na multiple orgazme s frajerom kojeg ste odabrale slučajnim odabirom u kasne noćne sate nakon boce rakije negdje u šumarku skrivenom jer vjerujte mi na riječ, neće ići.

Razmišljala sam  kako smo moje cure i ja ostale zakinute za svoje zaslužene orgazme. Laura je u depresiji, Sanjin dečko više se ne trudi, Marta je bila previše pijana, Danijela razmišlja o tipu kojeg je upoznala u teretani i ne može se koncentrirati, meni se jednostavno nije dalo. Na kraju je čak i Anita podbacila.

No, zbog čega se onda seksamo i što je s tantričkim ritualima, odgađanjem ejakulacije i višesatnim seksom? Ženama je potrebno oko dvadeset minuta da bi se sasvim uzbudile, a "normalni" seks traje deset do petnaest minuta. Zbog čega muškarci ejakuliraju na prvom vrhuncu energije? Ne bi li partneri prije spolnog odnosa trebali biti oslobođeni bilo kakvih inhibicija i gdje je nestalo zajedničko slušanje dobre mjuze, razgovor, maženje, kupanje, masaža s bejbi uljem i prije svega gledanje u oči. Sve mi to miriše da tu divnu ljubav i bliskost koje se tako panično bojimo.

Seks radi seksa? Zašto ne? Dame biraju. No, smanjite očekivanja osim ako niste seks mašina. Zašto bi seks bio samo dobar ako može biti prekrasan, a mi imamo svu moć da ga učinimo onakvim kakvim same želimo.

I ne bedirajte se, vrhunac je samo šlag na torti. S tipom koji nas uistinu voli ništa nije nemoguće.