Ljubavna pravila: Treba li ih se svih pridržavati?

Foto: Sisley

POSTOJE razna nepisana pravila koja se tiču ljubavnih veza, no jesu li vrijedna da ih se slijedi?

1. Čekaj s odgovorom
 
"Ponekad treba biti u 'hard to get' filmu, čisto radi sebe." No, s vremenom takve stvari počinju živcirati i one najupornije. Prema tome, zašto si komplicirati život? Zar će on pomisliti nešto loše ako odgovoriš odmah?
 
2. Nikad ne spominji bivšeg
 
Velika je razlika između konstantnog brbljanja o prošlosti i toga da se spomene bivša veza u razgovoru. To je dio tvog života, koji ne možeš promijeniti, prema tome zašto ga skrivati?
 
3. Nemoj biti previše osjećajna
 
"Ako odmah pokažeš svoje osjećaje, nećeš mu biti toliko zanimljiva." Pitamo se što je toliko loše u pokazivanju osjećaja prema nekome? Onaj pravi neće pomisliti ništa drugo osim "imam super curu". 
 
4. Samo polako
 
Želimo naglasiti da svaka veza ima svoj tempo kojim se razvija. Prema tome, nemoj se zamarati ide li vaša prebrzo ili presporo, dokle god te ona čini sretnom.
 
5. On je centar svijeta
 
"Više nisi sama, on je sad ušao u tvoj život i ti trebaš ulagati u vašu vezu." To je istina, ali to nipošto ne znači da trebaš zapostaviti svoje interese i ljude koji su dosad bili u tvom životu.
 
6. Bez zanovijetanja
 
"Muškarci ne vole cure koje su naporne." Muškarci svašta ne vole. Znači li to da sve moramo mijenjati? Treba se znati prilagoditi drugoj strani, ali i znati reći kada te nešto smeta, bez straha kako će on reagirati. To uostalom i nije zanovijetanje.