Mali korak za sretniji život: Dotjeraj svoj radni stol

Foto: weheartit

U UREDU provodimo 8 sati dnevno, no stručnjaci kažu kako većina ljudi zanemaruje izgled i čistoću svog radnog stola. Upravo zbog neurednog radnog stola često se osjećamo prezatrpano, a kolege i šefovi nas smatraju šlampavima i neurednima, izvještava časopis Shape.

Kako bi se osjećali sposobno i funkcionalno, uredan radni prostor prijeko je potreban pa danas odvoji dvadesetak minuta i napravi od svog stola odskočnu dasku za uspješnu karijeru. Postavi si ova pitanja:

1. Je li čist?

U svojim ladicama uvijek drži sredstvo za čišćenje, vlažne maramice i krpicu kako bi redovito mogla čistiti stol, ali i miša i tastaturu od prašine i bacila koji obožavaju ovakve prostore.

2. Je li organiziran?

Radi li tvoj stol najbolje za tebe? Organiziraj stvari na njemu tako da bude uredan, ali i apsolutno funkcionalan.

3. Je li veseo?

Tvoj stol nikako ne smije biti monoton, no ni prešaren. Zgodnim okvirima ili fasciklima dodaj svoje omiljene boje ili motive koje te čine sretnom i vraćaju ti energiju.

4. Potiče li te na rad?


Bilo bi zgodno da na stolu uvijek držiš nešto što će te podsjećati na tvoje ciljeve i davati ti snagu za rad. Bilo da se radi o pismu, motivacijskim posterima, figurici ili kolažu s planovima za budućnost, taj predmet neka uvijek bude na vidljivom mjestu.