Miris Azije i orijentalni stil kao uvertira u proljeće

Foto: Lukesutton

ORIJENTALNI stil, glavna karakteristika Dalekog Istoka, sve više je prihvaćen u zapadnim zemljama. Većina velikih europskih modnih kuća posljednjih nekoliko sezona, osobito u proljetnim kolekcijama, zastupaju cvjetni uzorak, asimetriju i egzotične boje.

Ovaj stil pristaje damama svih dobi, a osobito je prihvaćen kod mladih djevojaka koje vole eksperimentirati s raznim stilovima. Pravi izazov orijentalnog stila, ove sezone je svakako kimono i njegove razne interpretacije na koje svaka modno osviještena djevojka nikako neće ostati ravnodušna.

Od kožnih kimono - haljina, kaputića sa širokim pojasima i elegantnih, prozračnih košulja na preklop, te uzoraka nadahnutim azijskim tradicionalnim porculanskim vazama, dizajneri su poslali miris Azije na modne piste, a publika je ovaj trend s oduševljenjem prihvatila. S obzirom da smo lagano već zakoračili u proljeće, cvjetni uzorak u nježnim proljetnim nijansama i više je nego poželjan detalj u tvojoj garderobi.

Svoju interpretaciju orijentalnog stila možeš izvesti na tisuću različitih načina, ovisno o tome koje boje, materijale i uzorke voliš, no naša preporuka su košulje koje podsjećaju na kimono.

Možeš ih nositi kao dnevnu kombinaciju zajedno s trapericama i nekim neutralnim balerinkama, dok za večernje kombinacije možeš birati duže košulje ili tunike s egzotičnim uzorkom i kombinirati ih s tajicama i cipelama na petu. Uz sve to poželjan modni dodatak može biti neki egzotičan, neupadljiv, ali originalan nakit ili tradicionalna lepeza kao simbol vječne ženstvenosti.