Modna bajka pretočena u stvarnost: Intervju s Mihailom Anušićem, tvorcem branda Mihano Momosa

Foto: Press Foto, Facebook

NJEGOVE kreacije ostavljaju bez daha, a mnoge djevojke biraju upravo njegove haljine za najvažniji dan u životu - svoje vjenčanje.

Talentirani srpski dizajner Mihailo Anušić svojim je romantičnim haljinama, bluzama i suknjama oduševio mnoge, a ekskluzivno za Index Rouge govori o svom brandu, inspiraciji i materijalima s kojima najčešće stvara.

1. Kako je nastao brand Mihano Momosa?

"Mihano Momosa je ostvarenje mojih želja. Nakon nekoliko godina provedenih u svijetu mode, u jednom trenutku sam se odvažio i napravio svoju prvu kolekciju."



2. Vaše kreacije izrazito su ženstvene i romantične. Što vas inspirira?

"Oduvijek me je ljubav najviše inspirirala. Ona je pokretač mog stvaralaštva, ali inspiraciju između ostalog nalazim u svakodnevnom životu, u glazbi, ljudima koje srećem..."

3. S kojim materijalima najviše volite stvarati?

"Uvijek su u pitanju materijali koji podržavaju ideju o ženstvenosti. Cilj mi je da se dame u mojim haljinama osjećaju udobno, pa biram najfinije čipke i tkanine koje se pripijaju uz tijelo."



4. Vaše haljine djevojke često biraju za vjenčanje. Kako, po vama, izgleda idealna vjenčanica za proljeće 2015. godine?

"Najbolja vjenčanica je uvijek ona u kojoj se djevojka osjeća kao princeza i u kojoj ima najviše samopouzdanja, a tu nema trenda, to je individualno."



5. Iznimno ste popularni među Hrvaticama. Postoji li neka slavna Hrvatica koju biste voljeli vidjeti u svojim kreacijama?

"Imamo mnogo klijenata iz Hrvatske i čini mi se da nam se senzibilitet poklapa. Za mene je svaka djevojka vrijedna jednake pažnje i svakoj se posvetim do maksimuma pa ne bih izdvojio niti jednu slavnu osobu."



6. Često birate nježne boje poput bijele, svijetloplave i ružičaste. Hoćemo li uskoro vidjeti Mihano Momosa modele u snažnijim bojama ili namjeravate ostati vjerni svom prepoznatljivom stilu?

"Pastelne boje su dio mog stvaralačkog identiteta. Za sada ostajem vjeran njima i čini mi se da ce tako još dugo biti, ali nikada ne znam kuda će me kreiranje odvesti, tako da je sve moguće."



7. Što za vas znači riječ "moda"?

"Moda je način da se predstavimo okruženju bez potrebe da bilo što izgovorimo, ona je dio neverbalne komunikacije i oslikava naš ukus i senzibilitet, premda ni to nije nužno pravilo. Modom se treba igrati, ali ostati vjeran sebi, prilagoditi je svojim osjećajima i osjećaju za estetiku."



8. Na što ste se fokusirali u novoj kolekciji?

"Kao i uvijek, na ženu. Ovaj put cijeli koncept je stvoren oko žene koja je još uvijek djevojčica i korača prema svijetu odraslih zadržavajući duh djeteta i poigravajući se sa svojom okolinom. Tako je i look book u duhu Alise u zemlji čudesa, priči koja savršeno odgovara pozadini ove kolekcije."

9. Koji je vaš najdraži komad iz nove kolekcije?

"Ne mogu izdvojiti ni jedan, svaki priča svoju priču na sebi svojstven način."



10. Kakvi su vaši planovi za 2015. godinu?

"Nemam velikih planova, najveća želja mi je da radim i da ne pristajem na kompromise."

11. Kad biste mogli oblačiti neku slavnu damu iz celebrity svijeta, tko bi to bio?

"Zaista ne bih mogao izdvojiti ni jednu, moj je cilj da se dame same prepoznaju u mojim kreacijama."



12. Koji biste stilski savjet za nadolazeću sezonu predložili našim čitateljicama?

"Uvijek ostanite vjerne sebi, zaboravite na trendove. Iskrenost i samopouzdanje su uvijek u modi."