Modni intervju: Ana Bacinger o stilu, trendovima i zakovicama

ONA je trendseterica, modna blogerica i novinarka. U hrvatskim modnim krugovima svi znaju za nju, a njezine kombinacije nikad ne prolaze nezamijećeno. Ona je - Ana Bacinger!

Lijepu Anu uvijek vidimo nasmiješenu, opuštenu i odlično odjevenu pa smo popričali sa njom te saznali njezina modna razmišljanja, ali i poneke savjete.

Koji su tvoji odjevni favoriti ove sezone?

Definitivno maslinasta parka i baseball jaknica. To su mi zapravo favoriti već nekoliko sezona, obožavam ih nositi svakog proljeća i svake jeseni. Jednostavno idu uz sve i svaku kombinaciju učine ležernom.

Što najviše voliš nositi tijekom hladnih dana?


Toplo pletivo u svim oblicima i veličinama. Obožavam muške veste i predimenzionirane pulovere koje sam nakupovala na buvljacima i pronašla u maminom ormaru. Njih nosim u kombinaciji s kratkim hlačicama, toplim grilonkama i Jeffrey Campbell čizmama, a one duže mogu odlično funkcionirati kao haljine na tamne grilonke i dobre gležnjače.

Jesu li ti trendovi imperativ kod odijevanja?


Naravno da nisu, ali su mi neizbježni, pa ih pokušavam uklopiti u svoje stil svake sezone.

Tvoja garderoba uvijek vrvi šarenim komadima, no koje boje najviše preferiraš kod odijevanja?

Volim narančastu, žutu, zelenu, print u jarkim bojama... Obožavam zapravo sve boje, posebno kad se mogu nositi u jednoj kombinaciji.

Odobravaš li trend zakovica?

Naravno da odobravam, samo savjetujem svima da budu umjereni s komadima koji su ukrašeni njima.

Kako bi opisala stanje hrvatske modne scene i kakvu joj budućnost predviđaš?


Hrvatska modna scena je izuzetno bogata zadnjih nekoliko godina, postoji nekoliko dizajnera koji iz sezone u sezonu pokazuju kvalitetne kolekcije na kojima se vidi pomak na bolje, no imamo i neka imena za koja smatram da bi bilo bolje da preskoče sezonu ili dvije i dobro razmisle o svojoj inspiraciji i estetici. Hrvatska modna fotografija počela se odlično razvijati mladim snagama od kojih obožavam Sanju Bistričić koja je zaslužna za kampanje breda Dioralop. Blogera je sve više, njihovo mišljenje postaje sve bitnije i konačno su neki od njih krenuli u ozbiljne suradnje što je svakako velik pomak u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu...