Modni intervju: Kako su nastale najpopularnije hrvatske tajice - Zoe Leggings!

Foto: Press Foto

BRAND Zoe leggings polako, ali sigurno preplavljuje hrvatsku modnu scenu i intrigira svojim zanimljivim printom. Kao što mu samo ime govori, označava tajice, a one su u potpunosti hrvatski proizvod. Iza branda Zoe leggings stoji Tamara Ivić, modna dizajnerica koju, sudeći prema dobrim kritikama očekuje zanimljiva modna budućnost. Naime, uzorke Tamara ručno ilustrira ili izrađuje u photoshopu, a svaki model je izrađen u najviše 10 komada, tako da ne nastane problem "kopiranja". Nedavno je izašla druga kolekcija tajica, a Zoe brend svoj asortiman planira uskoro i proširiti. U intervjuu koji donosimo, pročitajte što sve kaže ova zanimljiva modna kreatorica.

1. Kako si došla na ideju osnivanja ovog zanimljivog brenda?

Tajice su odjevni predmet kojeg osobno obožavam; nosiv, udoban i jednostavan. Zanimljivih, šarenih i drugačijih nije bilo na tržištu, a ne volim se copy-paste s pola grada. Nakon dužeg promišljanja i istraživanja, izrada tajica mi se činila kao idealno rješenje i savršen spoj moje dvije ljubavi, tekstilnog i modnog dizajna.

2. Koje materijale koristiš?

Materijal koji koristim je 90posto polyester, 10 posto spandex (elastin). Uvezen direktno iz tvornice u okolici Milana, pošto se u Hrvatskoj nažalost ne proizvodi materijal na kojem sam inzistirala zbog udobnosti, rastezljivosti i dovoljne debljine da se tajice nose kao zaseban odjevni predmet.

3. Kako su Zoe leggings dobile ime?

Zoe mi je oduvijek bilo prekrasno ime, a i samo značenje (život, na grčkom) mi se činilo idealnim za moje brand.

4. Kakav je feedback kupaca?

Feedback kupaca je iznad svih očekivanja, drago mi je da su ljudi prepoznali i prihvatili uistinu kvalitetan proizvod i drugačiji dizajn. Ovom prilikom  zahvaljujem svima na podršci.

5. Postoji li dućan u kojem se Zoe leggings mogu kupiti ili je za sada prodaja online?

Zasad je prodaja isključivo online, no uskoro će se moći pronaći i u centru Zagreba. Gdje točno, neka zasad ostane tajna.



6. Planiraš li svoj dizajn i dalje posvećivati samo tajicama ili u obzir dolaze i druge vrste odjeće?

ZOE asortiman će se proširiti i to već sa sljedećom kolekcijom. U planu su haljine, suknje i badići od istog materijala i sa sveprisutnim printom.

7. Reci nam više o novoj kolekciji koja ovaj tjedan izlazi?


Nova kolekcija je koloristički mirnija od prethodne,ali opet dovoljno jaka da oživi tmurne zimske dane. Cijeli photosession koji je nastao u suradnji s fotografkinjom Anom Mihalić, stilisticom Anom Fucijaš, make-up artisticom Petrom Sever i glumicom Klarom Mučibabić je u svečanijem tonu, u skladu s blagdanskim periodom u kojem se nalazimo.

8. Imaš li neke dizajnere koji te posebno nadahnjuju?

Ima ih zaista mnogo. Alexander McQueen. Njegova genijalnost je neiscrpan izvor inspiracije.

Također obožavam Galliana, Rei Kawakubo, Issey Miyakea.

9. Razmišljaš li o zaštitnom licu? Koju bi osobu voljela vidjeti kao svoje zaštitno lice?

Nisam razmišljala o zaštitnom licu. Brand ZOE nije orijentiran na jednu osobu, već na sve žene koje se osjećaju ugodno u svojoj koži te svojom osobnošću obogaćuju našu odjeću.


10. Što misliš o hrvatskoj modnoj sceni?

Mislim da na hrvatskoj modnoj sceni ima mnogo talentiranih dizajnera, pogotovo iz mlađe generacije. Pratim gotovo cijelu scenu, a izdvojila bih I-GLE, Branku Ščepanović, Andreju Bistričić, Clash of 9 i Zigmana.

Još da je industrija povezana s proizvodnjom, gdje bi nam bio kraj!