Modno putovanje oko svijeta: Zabavna i odvažna poput cura iz Londona!

Foto: Ilustracija Index, Vogue, Glamour, Company, Harpers Bazaar

PREMDA su naši dućani krcati najnovijim modnim trendovima i bogatim izborom modela po posljednjoj modi, moramo priznati kako smo se pomalo zasitili jedno te istog looka te odlučili krenuti na veliko modno putovanje oko svijeta te predstaviti stilove cura iz nekih značajnih glavnih gradova. Naravno, započinjemo s našim omiljenim gradom - kišnim Londonom!

Tko su one?

Uzbudljive, tvrdoglave i otkačene, takve su navodno Londončanke, a takva je i njihova moda koja nije podložna niti godišnjim razdobljima niti modnim trendovima, već trenutnom raspoloženju ovih zabavnih cura. One se ne oblače za svoje frajere, a ni za frendice već samo za sebe pa tako često spajaju nespojivo ili mijenjaju stil iz dana u dan.



Neka Bog čuva kraljicu i high street dućane

Djevojke iz Londona obožavaju miješati vintage sa visokom modom, a više od svega cijene high street dućane u kojima po povoljnim cijenama nalaze izvrsne kopije trendova s modnih pista koje će ionako za samo nekoliko mjeseci zamijeniti potpuno drugačijom garderobom. Želite li se inspirirati njihovim stilom nabavite puno majici s kragnicama, slatkih kaputića, balonera, haljinica s cvjetićima, pletenih vesti i kapica te opakih štikli koje ćete nositi uz mini haljinice uz retro frizuru i šminku. Ili, naravno, furajte svoj stil jer je to ono što one rade najbolje.

Spice Girls, Kate Moss, Emma Watson, Amy Winehouse, Rita Ora, Cheryl Cole, Alexa Chung, Victoria Beckham i Sienna Miller, premda nisu sve rođene u Londonu, ponosne su predstavnice njegovog modnog stila koji sam stvara svoje trendove te privlači bezbrojne sljedbenike upravo zbog svoje šarmantne tvrdoglavosti. Pa tko bi drugi mogao napraviti hit od gumenih čizmi za kišu, razvučenih djedovih džempera ili bakinih haljina za čaj?

Nikamo bez tuša i češlja za tapiranje


Kad je ljepota u pitanju, ove cure spremne su isprobati sve, no ne vole savršen Barbie look poput cura iz Amerike - Britanke jednostavno obožavaju kada svaka dlaka nije na svom mjestu pa su tako i pokrenule trend raščupanih punđi, natapiranih frizura i kose koja izgleda kao da mjesecima nije vidjela frizera, a u isto je vrijeme prokleto seksi (sjetimo se Alexe Chung i Rosie Huntington-Whiteley).

Bez obzira na njihov individualan pristup modi, postoji jedna stvar kojoj niti jedna UK cura ne može odoljeti, a to je - crni tuš! Taj utjecaj ostao je još iz ludih šezdesetih pa bez debele crte na očima na ulicu ne izlaze ni Adele, ni Kate Moss ni Rita Ora baš kao ni njihove više ili manje slavne kolegice.
Kompleksi, što je to?

Čak i ako vam se ovaj stil ne sviđa, budite sigurni da će vam za samo nekoliko dana u Londonu porasti samopouzdanje jer ga ove cure imaju na bacanje! Za razliku od zagrebačkih dućana, veličine od 14 do 22 (računajte da je veličina 8 klasični 38) normalna su stvar u svakom high street dućanu pa se tako cure bez obzira na kilažu ne boje obući minicu ili istu usku haljinicu kakvu fura i njihova frendica koja nosi 5 brojeva manje. Važno je da im se odjevni komad sviđa!



Neustrašive i na hladnoći

Ove djevojke toliko su tvrdoglave da ih ništa ne može spriječiti kada nešto odluče obući, a snijeg i zima predstavljaju im neznatan problem. Čak i po najnižim temperaturama, Londončanke rijetko nose najlonke, a sandale i minica u zimskim mjesecima jednako je čest prizor kao i balerinke uz bundu, znači uvijek. Brrr, ne znamo kako se ne prehlade!