Must have kroj: Trapez nove generacije

Foto: ASOS, Celine

KROJ koji je obilježio modnu scenu sedamdesetih svakako je trapez, a sada se naveliko vraća među najpoželjnije krojeve. Trapez hlače iznimno su zanimljive jer takav kroj donosi brojne prednosti poput vizualno dužih nogu, ali i činjenice da takav model hlača pristaje gotovo svakom obliku tijela.

Ljubiteljice retro štiha tako su sada došle na svoje jer trapez ne zahvaća samo hlače, nego i majice, tunike, haljine, jakne, pa čak i torbe. Veliki povratak trapeza nije vidljiv samo na garderobi slavnih, nego i street style pozornica svakim danom sve više vrvi zanimljivim trapezoidnim kreacijama.

Jedan od najpoželjnijih modnih dodataka definitivno su torbe u obliku trapeza, a najviše pompe među modnim blogericama i trendsetericama diljem svijeta u posljednje vrijeme izazvao je Trapeze model modne kuće Celine.

Osim Celine torbi, svoje trapez modele izbacile su i kuće Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, Marc Jacobs i mnoge druge, dok ih u stopu slijede popularni trgovački lanci high street mode poput Zare i Manga.