Najbolje i najgore cipele za ljetno vjenčanje

Foto: ASOS, D&G

ZAISTA je lako obući se za ljetno vjenčanje, no izbor pravih cipela brzo se može pretvoriti u pravu noćnu moru. Žene najčešće biraju cipele prema haljini koju će obući ili prema tome kako im noge izgledaju u kojem modelu, no puno je važnije pronaći cipele u kojima ćeš izgledati lijepo, ali i moći plesati i ženstveno hodati tijekom cijele noći.

Puno je ljepše vidjeti ženu koja samopouzdano hoda u cipelama s  nižim potpeticama nego onu koja cijelu noć šepa i posrće u glamuroznim, vrtoglavo visokim štiklama, zar ne?

Prije svega, zapamti naša pravila za izbor cipela za svadbu te prouči naš pregled najboljih i najgorih cipela za tu prigodu.

Osnovna pravila za izbor cipela za svadbu:

1. Na svadbu nikad ne odlazi u cipelama u kojima već barem jednom nisi bila vani

2. Nemoj ignorirati stvarne činjenice. Naotiču li ti noge često, nemoj odabrati uske cipele s puno remenčića u kojima će ti noge za nekoliko sati izgledati poput salama.

3. Cipele u kojima ćeš provesti noć već pri isprobavanju trebaju biti udobne

4. Nemoj nositi model na koji nisi navikla

Najbolje cipele za ljetnu svadbu:

"Pametne" visoke štikle

I visoke štikle mogu biti super udobne ako su pravilno dizajnirane i izrađene. Biraj modele slične onima kakve nose profesionalne plesačice - pokrivena peta i pametno raspoređeni remenčići držat će nogu na mjestu te pomoći da lakše izdržiš cijelu noć.

Salonke s "razumnom petom"

I niska potpetica može biti elegantna. Odaberi neku zanimljivu boju te kroj sa lijepim izrezom na prstima koji će vizualno izduljiti nogu te uljepšati samo stopalo.

Poluzatvorene cipele

Otvorena peta na salonkama omogućit će dodatni prostor i osjećaj olakšanja nakon nekoliko sati plesa. Dodatni plus - remenčići se mogu podešavati tijekom večeri.

Lijepe platforme

Platforme su idealan izbor za niže cure, pogotovo ako se radi o svadbi na otvorenom. Noga će izgledati lijepo, dobit ćeš toliko željene centimetre, a nećeš se mučiti sa bolnim stopalima.

Sandale s širokom niskom potpeticom

Ovakve sandale odličan su izbor za sve, a  pogotovo za žene koje imaju lijepe noge te ne trebaju dodatnu "pomoć" koju pružaju visoke potpetice.

Glamurozne gladijatorice

Visoke cure u dugačkim haljinama super će izgledati u bogato ukrašenim gladijatoricama. Samo pripazi da ne izgledaju poput obuće za plažu.

Najgore cipele za ljetnu svadbu:

Ultravisoke cipele s nestabilnom petom

Najčešći izbor uzvanica, no nažalost potpuno pogrešan. Izgledat ćeš sexy sat vremena, svi će te pitati gdje si kupila tako lijepe cipele, a zatim ćeš ostatak večeri provesti sjedeći za stolom s izuvenim štiklama i žuljevima.

Peep toe cipele s prevelikim otvorom

Cipele s rupicom na prstima uvijek izgledaju lijepo, no previsoka peta u kombinaciji s prevelikim otvorom može dovesti do katastrofalnih rezultata. Noga će cijelo vrijeme kliziti prema naprijed, prsti ispadati i dobiti natiske i žuljeve, a ti nećeš moći ni hodati ni plesati u miru.

Japanke

Osim ako se radi o svadbi na plaži, pokaži malo poštovanja i zaboravi na japanke.