Najčešće laži iz ženskih usta

Foto: Dolce&Gabbana

ISTRAŽIVANJA pokazuju da muškarci i žene podjednako lažu, ali o drugim stvarima. Dok će muškarac najčešće lagati da nije vidio našu poruku, da nije popio više od jedne pive i da nema apsolutno nikakve seksualne misli kada je u pitanju naša prijateljica, žena će, prema statistikama, lagati ovako:

Ništa mi nije

Najčešća laž iz ženskih usta. Kada nas muškarac pita što nije u redu, ne želimo mu stvarno reći, pa lažemo. Muškarac će to ozbiljno shvatiti i živjeti u uvjerenju da je sve u najboljem redu, a to najčešće nije istina. Kada kažemo da je sve u redu, želimo da sami shvatite zbog čega smo ljute na vas.

Nisam ti bacila tenisice

Muškarci rijetko primjećuju kada je vrijeme da se riješe nekog odjevnog predmeta, dok su žene u tome pravi stručnjaci. S obzirom na to da vas ne možemo uvjeriti da nešto mora u smeće, bacit ćemo to i nadati se da nećete primijetiti, a ako nas pitate gdje su vam tenisice/majica/bokserice, lagat ćemo i reći da nemamo pojma.

Boli me glava

Ponekad nas stvarno boli glava, ali u većini slučajeva nam se jednostavno ne da. Znamo da nam ne vjerujete, znamo da je isprika glupa, ali funkcionira, što nam je sasvim dovoljno.

Bilo je na rasprodaji

Kada bismo vam stvarno rekle koliko smo platile cipele, posvađali bismo se. Mi znamo zbog čega toliko vrijede, a vama je to nemoguće objasniti, pa lažemo. Zapravo vam činimo uslugu.

Još pet minuta

Nećemo biti spremne za pet minuta. Niti za deset. Možda čak ni za dvadeset. Da vam to stvarno kažemo, samo biste se jače naživcirali, pa vam lažemo, za vaše dobro.