Najveće pogreške kod kućnog bojenja kose

Foto: Shutterstock

KOSU bojiš kod kuće? Bravo za tebe! S današnjom ponudom boja iz drogerije bez problema možeš postići profesionalne rezultate i uštedjeti vrijeme i novac, no to ne znači da tom zadatku ne trebaš pristupiti ozbiljno.

Ovo su najčešće pogreške koje žene rade kad je bojanje kose u pitanju:

1. KRIVO RASPOREĐUJEŠ BOJU

Osim ako je riječ o prvom bojenju kose, ne možeš samo rasporediti boju kako god želiš. Ravnomjerno nanošenje boje po cijeloj kosi krivi je postupak, jer na dijelu koji još nije tretiran bojom (izrast) boja treba stajati dulje. Prvo nanesi boju na područje bliže tjemenu, pričekaj 10 minuta, a zatim premaži cijelu kosu. Ako uvijek bojiš kosu u istu boju, možeš farbati i samo izrast.

2. KRIVA NIJANSA DOVODI DO KATASTROFALNIH REZULTATA

Ovo posebno vrijedi za plavokose djevojke i one koje žele crvenu kosu. Nije važno što teta na kutijici izgleda divno ispod slapova svoje plave kose - važno je samo kako će boja reagirati u dodiru s tvojom kosom. Želiš li dobar rezultat, a ne zelenu kosu ili onu boje žutanjka - prije kućnog bojenja posavjetuj se sa frizerkom.

3. BOJANJE NA BRZAKA

Nemoj reći da zaista ne možeš odvojiti 50 minuta kako bi obojila kosu kako spada! Žene često čak i kućno bojanje ostavljaju za zadnji čas što, naravno, dovodi do šeprtljavih rezultata. Nemaš li vremena za bojanje u miru, taj dan se nemoj ni farbati.

4. ZABORAVLJAŠ NA LICE I VRAT


Sve cure koje boje kosu i smeđe i crno, sigurno su se barem nekoliko puta suočile s ovim problemom. Boja je ispala super no mrlje na ušima, vratu i čelu ne daju se skinuti danima! Kako bi to izbjegla nikako nemoj zaboraviti namazati kožu uz rubove kose nekom malo masnijom kremom ili vazelinom. Važna napomena - nikako nemoj koristiti parfumirane kreme jer bi u spoju s bojom za kosu moglo doći do neželjenih reakcija na koži!