Negativne misli kojih se trebaš riješiti čim prije

Foto: Salvatore Ferragamo

SVI imamo taj mali glasić u svojoj glavi, koji nam ponekad govori da nismo dovoljno dobri. No, vrijeme je da ga naučiš ušutkati.

1. "Nisam to trebala učiniti"
 
Riječ "trebala" trebala bi biti izbrisana iz tvog vokabulara, jer predstavlja samo krivnju i žaljenje zbog prošlosti, koju ionako više ne možeš promijeniti. Umjesto toga, odluči da ćeš ubuduće pripaziti da ne ponavljaš stvari, zbog kojih se sada grizeš ili misliš da nisi dovoljno dobra.
 
2. "Ja to nikad ne bih mogla"
 
Ne postoji opravdani razlog zašto bi netko drugi nešto mogao učiniti, a ti ne. Možda doista nećeš uspjeti, a možda i hoćeš. No, velika je razlika ako probaš i ako ne probaš. Kad probaš, ali ne uspiješ, barem naučiš zašto nisi uspjela, a svaka lekcija je vrijedna lekcija.
 
3. "Bit ću sretna kad..."
 
Sreća nije destinacija. Ne znaš što budućnost nosi, ali znaš što ti je dala sadašnjost. Zato iskoristi svaki trenutak koji ti se pruža, kakav god on bio i nemoj samo čekati one savršene, jer oni ne dolaze tako često, a možda ni takvi kakve očekuješ.
 
4. "Svaki trenutak je dragocjen"
 
Ovo možda ne zvuči kao nešto negativno, no tako vjeruješ kako moraš uživati u baš svakom trenutku i osjećaš se krivom kad to nije tako. No, za to nema potrebe. Neki trenuci doista trebaju samo što prije proć.