Nekoliko korisnih savjeta za novi ljubavni početak

Foto: Michael Kors

SVI smo se barem jednom opekli.

A kad se to dogodi,  u nove odnose ulazimo još oprezniji. No, to često može biti dvosjekli mač. S jedne strane, takva opreznost može ti pomoći u izbjegavanju istih grešaka, no može te i lako učiniti preosjetljivom, ne dopuštajući ti da se opustiš i pridoneseš tom odnosu kako treba. 
 
1. Zaboravi na prošlost
 
Raščisti s prošlošću, odnosno time kako i zašto je sve propalo, prije nego odlučiš nekom drugom dati priliku. Kad se pomiriš s tim, spremna si krenuti dalje. U protivnom, povrijedit ćeš sebe, ali i njega.
 
2. Znakovi upozorenja
 
Sve rane znakove upozorenja, da je on još jedan loš izbor za tebe, trebaš naučiti prepoznati i nipošto ne ignorirati. Neće biti lako, ali bolje što prije prekinuti takav odnos, nego onda kad se potpuno zaljubiš.
 
3. Jasna očekivanja
 
Jasno definiraj što želiš od tog odnosa, a što definitivno ne želiš. Budi svjesna svojih vrijednosti i budi jasna u svojim zahtjevima te nipošto ne pristaj na ništa manje, iz straha od samoće. Jednostavno je: tako nikad nećeš biti potpuno sretna.
 
4. Seks
 
Možda bi bilo dobro da ga bolje upoznaš, prije nego mu uskočiš u krevet. Jedno istraživanje provedeno među sretno zaljubljenim parovima otkrilo je kako je njih 85 posto čekalo najmanje mjesec dana, prije prvog seksa. U svakom slučaju, bitno je da to napraviš kad budeš spremna, a ne zbog njega.

5. Sličnosti
 
Velike različitosti mogu biti zabavne samo na početku. No, više zajedničkih interesa, temelj su za dobar odnos na duge staze.