Neobični beauty trikovi s limunom

Foto: Shutterstock

SVI znamo da je limun super kao dodatak u hrani ili ukras za koktel, ali se on može koristiti i kao prirodni sastojak za vašu ljepotu...

Rješenje za akne i mitesere

Limunov sok jako dobro čisti vašu kožu. Jedan limun narežite i utrljajte ga po cijelom licu u borbi protiv akni i mitesera. Možete dodati i malo meda uz limun, što je odlično za primjenu na određena manja mjesta, a rezultati su brže vidljivi. Prije ispiranja s lica, ostavite da djeluje 5-10 minuta.

Izbjeljuje zube


Kod kuće napravite izbjeljivač za zube od sode bikarbone i limunovog soka. Pomiješajte ih zajedno i štapićem za uši nanesite na zube. Nakon jedne minute zube isperite četkicom.

Svjetlija kosa

Umjesto trošenja novca na izbjeljivače, kombinirajte malo limunovog soka sa svojim regeneratorom i sjedite na suncu nekoliko sati prije pranja kose. Nakon nekoliko ponavljanja, vaša kosa bit će znatno svijetlija.

Omekšavanje usana

Kako biste ublažili problem ispucalih usana, trljajte ih limunovim sokom, a zatim isperite. To će vas riješiti mrtvih stanica, a vaše usne bit će glatke i meke. Jedino zapamtite da limunov sok ne smijete dugo držati na svojoj koži, jer nakon duljeg vremena kiselina oštećuje vašu kožu, pogotovo ako ste izloženi suncu.

Izvor: Cosmopolitan.hr