Nesigurnost u krevetu više nije samo ženski problem

Foto: D'EPATE

NESIGURNOST u krevetu više nije samo ženski problem.

Iako se mislilo kako je ljepši spol taj koji se više brine o svom izgledu, posebno u spavaćoj sobi, čini se kako ni muškarci nisu imuni na sve veći pritisak društva o savršenom izgledu.
 
Prema jednom britanskom istraživanju, te se nesigurnosti i kod muškaraca odražavaju na njihov seksualni život pa njih 26 posto u spavaćoj sobi preferira ugašena svjetla. Tako njihove nesavršenosti manje dolaze do izražaja.
 
64 posto njih smatra da je njihov trbuh najveći neprijatelj dobrog izgleda, a više od trećine muškaraca smatra da su njihove partnerice fizički privlačnije.
 
Nije ih zaobišlo ni uspoređivanje s prijateljima, a 53 posto smatra kako ima i atraktivnije prijatelje. Jesmo li spomenuli da dijete, trening  gubitak kilograma postaj sve češća tema muških druženja i to uglavnom kod muškaraca u dobi između 20. i 30. godine.
 
Zaključak? "Muškarci su sve više opterećeni fizičkim izgledom, a to itekako utječe na njihovo samopouzdanje. Brinu se oko visine, oblika tijela i o tome koliko su u treningu, a bilo bi bolje da se koncentriraju na zdravlje, što zdraviju prehranu i redovitu tjelovježbu."