"Nisam čula poziv": Četiri najčešće laži koje govorimo frendicama

DOBRE i iskrene prijateljice je teško naći, a jednom kad ih nađemo - trebamo se potruditi zadržati ih u svojim životima. Svoje frendice volimo, ali to ne znači da nam se ponekad ne omakne pokoja laž kojom ih pokušavamo zaštiti od toga da budu povrijeđene. Donosimo nekoliko najčešćih laži koje smo im izgovorile:

"Nisi se udebljala"

Ne moramo naglašavati koliko je težina osjetljiva tema za ženski rod, stoga nekoliko kilograma viška na našim frendicama volimo ignorirati. Frendica koja nam je postavila to pitanje, svjesna je svog problema, a od nas želi čuti koju utješnu riječ, pa zašto ju ne bismo pružile? "Nisam primijetila" savršen je odgovor na pitanje "Jesam li se udebljala?".

"Nisam čula poziv"

Frendice nas često znaju nazvati u najnezgodnije moguće vrijeme - primjerice kad se vraćamo s hrpom vrećica iz shoppinga ili taman kad tijelo mažemo baby uljem. A ponekad nam se jednostavno ne da javiti jer gledamo super zanimljiv film kojeg ne želimo pauzirati. Budući da znamo kako održavati prijateljstvo nije lak zadatak, trudimo se izmisliti dovoljno dobru ispriku jer ne želimo da misli kako ne cijenimo dovoljno nju i razgovore koje s njom vodimo. Praktički ovo nije laž jer puno smo puta zauzete... odmaranjem.

"Oh, da, preboljela sam ga odavno!"

S obzirom na to da frendicama povjeravamo gotovo sve glede naših veza, znamo da će nas osuđivati ako mjesecima nakon prekida patimo za kretenom koji nas nije vrijedan. Ona će s vremenom rutinski priupitati jesi li dobro i kako se osjećaš jer zna da si ga još odavno trebala zaboraviti, ali isto tako zna da nisi. Stoga ti to pitanje postavlja u nadi da će te trgnuti i potaknuti da kreneš dalje.

"Ma on je idiot"

Da, istina je. Ponekad su žene krive za neuspjeh veze, a ponekad su glavni krivac baš naše prijateljice. Vjerojatno si ju na loše ponašanje upozorila, ali nije te poslušala. Naravno da zbog toga nećeš likovati već ćeš joj ukazati na činjenicu da je njen bivši taj koji je na gubitku. Da je vrijeme da odraste, reći ćeš joj kad za to bude spremna.