Nosiva tehnologija je novi must have?!

Foto: JLP, Diane von Furstenberg

NOSIVA tehnologija je nešto što su u osamdesetima zamišljali da bi se moglo dogoditi u 2020. godini., ali ne u modnoj industriji!

Čini se kako je budućnost ovdje. Dizajnirani su prvi komadi nosive tehnologije koja će postati dio modne priče brojnih dizajnera.
 
Od Googleovih hvaljenih (a negdje i ne baš toliko hvaljenih) naočala koje će, kako su prikazivali ranije u demonstracijama, imati niz  mogućnost pametnih telefona, poput fotografiranja i snimanja videa, slanja poruka, provjera kalendara, pa sve do majica i grudnjaka koji će imati mogućnost mjerenja otkucaja srca - čini se kako je na pomolu novi modni trend u kojemu odjevni komadi i moni dodaci imaju mnogih drugih "zadataka" koje do sada nisu bile u njihovom opisu!
 
 
Nosiva tehnologija za kojom su do sada bili ludi samo sportaši, ove godine se očekuje da će pogoditi čitav modno osvješteni milje. Dizajneri će tako dati sve od sebe da tehnologija bude što više estetski dotjerana, privlačnija i nosivija u svakodnevnim kombinacijama.
 
U rujnu 2012. Diane von Furstenberg je u suradnji s Googleom na svojoj reviji za proljeće/ljeto 2013. ukrasila svoje modele s modelom naočala  Project Glass, koje su ih nosile i snimale reviju iz svoje perspektive. Snimke naočala na kraju su se spojile u kratki film DVF through Glass (DVF kroz Glass) u kojem se je dao pogled iz prvog lica na pripreme i cijelu reviju.
 
Tehnologija je tako otišla i korak dalje i potvrđeno je kako su kreirane pametne narukvice. Iako se još uvijek ne zna kako točno izgledaju niti koja će biti njihova "pametna" uloga, uskoro će biti puštemne u javnost.
 
Što vi mislite o nosivoj tehnologiji?
 
Izvor: the best shop