Nova opsesija beauty blogerica: Morska sol za kosu!

Foto: Shutterstock

TKO bi rekao da će jednostavna namirnica poput morske soli zauzeti važno mjesto u ormarićima popularnih beauty blogerica diljem svijeta!

Cure, zadužene za izradu tutorijala vezanih uz kosu, oduševljene su morskom soli, a dok je neke u bočicama miješaju s vodom, druge je ubacuju u šampon!

Zašto su svi ludi za morskom soli?

1. Sol pomiješana s vodom na kosi radi izvrstan prirodni piling te, bez oštećivanja, s vlasi uklanja nakupljenu nečistoću i nakupine proizvoda za stiliziranje. Morsku sol sa šamponom najbolje je pomiješati u zasebnoj bočici te nakon šamponiranja kosu isprati hladnom vodom. Kosa će dobiti nevjerojatan sjaj i biti lepršava.

2. Cure koje obožavaju "valove s plaže" također bi trebale isprobati učinak kojeg na kosi ostavlja morska sol. U bočicu s raspršivačem stavi vodu i 3 žličice morske soli te sve dobro pomiješaj. Nakon što napraviš valoviti frizuru, kosu lagano poprskaj ovom smjesom kako bi dobila pravi "morski look".

3. Imaš li kosu koja super prima kovrče, možeš isprobati i ovaj trik - na mokru kosu poprskaj vodu s morskom soli, rukama je izgnječi te lagano osuši fenom. Dobit ćeš neuredne seksi valove.

Jednostavno, zar ne?