Novo doba francuske rivijere: Topless više nije u modi!

Foto: Shutterstock

PLAŽE francuske rivijere dugo su se povezivale sa zgodnim ženama u topless izdanjima, no najnovije istraživanje pokazuje kako danas se danas žene sve rijeđe sunčaju bez gornjeg dijela bikinija.

Istraživanje je provedeno u Francuskoj, a pokazalo je kako je topless posebno odbojan ženama mlađim od 30 godina, prenosi Glamour.

Dok je 35 posto svih ispitanih žena reklo kako se ne može zamisliti na plaži bez grudnjaka, to je izjavilo čak 50 posto žena u dobi od 18-24 godine.

Ispitane žene smatraju kako danas na plaži grudnjake skidaju uglavnom aktivistice i žene koje žele izraziti neki stav, a boje se kako bi one u topless izdanju muškarcima davale dojam da su "lake".

Filozof Bernard Andrieu ima pak drugo objašnjenje: "Facebook i društvene mreže sve nas više udaljavaju od naših stvarnih tijela, jer na profilu stvaramo idealizirane imidže s kojima se poistovjećujemo. Postalo je teže suočiti se s animalističkim porivom da budemo polugoli."

Također, zgodni badići danas su dostupni u svim mogućim krojevima i dezenima pa je mnogim ženama nezamislivo odreći se tog zgodnog modnog komada.