Novo istraživanje otkrilo: Prijatelji s povlasticama mogu ostati samo prijatelji

Foto: Screenshot Youtube

PROVEDENO je novo istraživanje na ovu temu.

Tko zna koje po redu istraživanje, pozabavilo se pitanjem prijatelja s povlasticama. Ono je provedeno na čak dva Sveučilišta, Purdue i Syracuse, te je došlo do zaključka kako takav seks ne može naštetiti kasnijem prijateljstvu. Drugim riječima, ako od "samo prijatelja" želiš napraviti "prijatelja za seks", istraživači bi rekli - go girl.

Naime, otkriveno je kako je čak 69 posto ljudi, koji su bili u takvom odnosu, i nakon prekida uspjelo sačuvati prijateljstvo. Voditelj istraživanja, Justin Lehmiller, objasnio je kako je njegov tim pregledao više od 200 slučajeva prijatelja s povlasticama te s njima proveo 2 ankete u razmaku od 11 mjeseci. Rezultati su pokazali kako je njih 26 posto ostalo u takvom odnosu, 28 posto njih vratilo se na samo prijateljski odnos, bez seksa, a njih 15 posto postali su parovi.
 
Što se tiče preostalih 31 posto, oni nisu bili te sreće te su izgubili i prijatelja i seks partnera.
 
Prema istraživanju, jedan od najboljih načina da se osigurate da i nakon vremena dobrog seksa, ostanete u isto takvim odnosima, jest taj da sva pravila dogovorite unaprijed te uskladite očekivanja.