O čemu se radi: Kad šef zadaje glavobolje na poslu?

Foto: Screenshot Youtube

ZADAJE li ti tvoj šef glavobolje na radnom mjestu, zbog čega si postala nesigurna? Nije uvijek sve tako crno!

Iako kritike i više posla nego inače nisu bili na popisu novogodišnjih želja, mnogi ih ni ove godine neće biti pošteđeni na radnom mjestu. No, prije nego se kreneš žaliti kako šef/šefica ima nešto protiv tebe (iako ne isključujemo mogućnost), možda bi trebala razmisliti i o ovih nekoliko stvari.
 
1. Njegov/njezin posao
 
Tvoj posao puta tisuću je ono kako vjerojatno izgleda njegov/njezin dan. Čim je na toj poziciji, svakako ima više odgovornosti od ostalih, a time i posla. Vrlo često zaboravljamo kako su i šefovi samo ljudi. Ključni korak u smanjenju tjeskobe: prestani gubiti itekako potrebnu energiju na pronalaženje dokaza koji podupiru tvoju tezu da si ti ta koja ima previše posla  i da je to zato jer te on/ona ne voli. Jedino što možeš i trebaš kontrolirati je kako obavljaš taj isti posao. Već će ti se nekako isplatiti, budi sigurna.
 
2. Povjerenje
 
Ako te tvoj nadređeni tu i tamo zatrpa s više posla, to može biti i znak da u tebe ima najviše povjerenja, da će posao biti obavljen i to kvalitetno. Također, kritike ne moraju biti nešto čime se želi potkopati tvoj rad i trud, već ono što će ga poboljšati. "Vrlo često ne razumijemo da su i naši šefovi puno toga uložili da bi bili tu gdje jesu. Naravno da će se okružiti ljudima koji žele i mogu raditi i na koje se mogu pouzdati, a ne onima koji zabušavaju i kukaju", piše MSN Living.
 
3. Promicanje prednosti
 
Još jedan način kako ukrotiti nesigurnost na radnom mjestu - budi ono što jesi. Kad te šef pita za tvoje mišljenje, reci ono što msiliš, ne ono što bi on htio čuti. Oni ne trebaju nekoga tko će klimati glavom, nego nekoga tko ima ideje, jer nije nauka da samo takvi prolaze sve njihove testove.