Odabrano 8 finalista koji će svoje modele predstaviti u sklopu natječaja LIFT

Foto: Press Foto

STRUČNI žiri natječaja za izbor mladih dizajnerskih nada LIFT  izabrao je 8 najtalentiranijih finalista.

Stručni žiri, kojeg su činile modne dizajnerice Ogi Antunac (LINK) i Nataša Mihaljčišin (I-gle) te modni kritičar Borut Mihalić i Ana Bacinger, glavna urednica portala Fashion.hr Style Community među više od 100 prijava odabrao je one najzanimljivije, koji će svoje radove javnosti predstaviti na nadolazećoj ZONI 45.

ZONA 45 održat će se od 9. do 11. svibnja na zagrebačkom središnjem Trgu bana Jelačića, a finalna revija natječaja LIFT by Perwoll održat će se u subotu, 10. svibnja 2014.

Nakon revije, stručni će žiri donijeti konačnu odluku o proglašenju pobjednika.

Osam finalista koji se bore za ovu prestižnu titulu su: Petra Lasić, Ana Bogdan, Duje Kodžoman, Anđelko Kaser, Kruno Jendrijev, Valinea Vinger, Dina Štambuk i Ana Jagić.

Ovogodišnji pobjednik/ica dobit će priliku za nastup na sljedećem izdanju tjedna mode Fashion.hr, rame uz rame renomiranim modnim dizajnerima.

"Želja nam je pružiti podršku mladim talentima i svu logističku potporu neophodnu za njihov kreativni razvoj kako bi u potpunosti mogli izraziti svoj talent i ostvariti svoje ambicije. Pokazalo se da je to najbolji put za etabliranje novih generacija dizajnera", izjavio je Vinko Filipić, direktor Fashion.hr-a.