Odvažnost: Najbolji začin života

Foto: Weheartit

O, DA, vaši dani na Facebooku izgledaju super – večere u restoranima, partyji u vašem stanu... No, izazivamo vas da sve to podignete na još višu razinu!

"Živi se samo jednom, ali ako to učinite na pravi način, i jednom će biti dovoljno", rekla je glumica Mae West, a stručnjaci, poput dr. Heidi Grant Halvorson, autorice uspješnice"Succeed", s njom se itekako slažu. "Odvažnost vas čini kreativnijima, obogaćuje životno iskustvo i pretvara vas u zanimljiviju osobu, a sve vam to u konačnici donosi uspjeh", kaže dr. Heidi Grant Halvorson. Kad kažemo da biste trebali biti odvažniji, ne mislimo da morate ići na bungee jumping, nego da biste stvarima koje inače činite trebali dodati malenu dozu "wow efekta". Izdvojili smo neke primjere koji bi vas trebali inspirirati na još mnogo smionije ideje.

Ovo je već viđeno:

Idete u posjet roditeljima svog dečka i nosite buket cvijeća za mamu i bocu finog vina za tatu.

Pozivate frendove k sebi na druženje te im poslužite čips, perece, kokice i pivo.

Postigli ste stvarno veliku stvar, npr.unaprijeđeni ste na poslu, kupili ste novi stan ili ste nakon višemjesečnog mukotrpnog odricanja uspjeli skinuti pet kilograma te se s punim pravom želite nagraditi.

Pomno ste isplanirali i pripremili fantastičnu večeru u kojoj ste u petak navečer s dragim uživali u intimnoj atmosferi uz svjetlost svijeća.


Nalazite se s frendicama u najdražem (uvijek istom) kafiću ili zajedno idete pogledati dobru romantičnu komediju.

Dva sata niste ispustili figaro iz ruke da biste te subote navečer zablistali s uvojcima poput onih koje nose modeli Victoria’s Secreta.

Javite na posao da ste bolesni kako biste konačno odradili sve one stvari za koje nikad nemate vremena – depiliranje bikini zone, veliko spremanje ormara...

Od jutra čekate red da biste se progurali što bliže pozornici na kojoj svira vaš najdraži bend.

Zato vi učinite ovo!

Dođite kod njih s darom koji im još nitko nije poklonio, npr. voucherom za rafting. Ako vas još nisu zavoljeli, sad sigurno hoće.

A zašto sve to ne biste pretvorili u malu tropsku avanturu? Nabavite bocu ruma, shaker i ukrasne kišobrančiće za čaše. Guštajte u svom koktelu dok si gosti sami miješaju svoje omiljene kombinacije.

Počnite slaviti i male uspjehe. Ovaj tjedan niste nijednom izostali s treninga? Napokon ste bivšeg izbrisali s liste prijatelja? O, pa vi zaista zaslužujete dobru manikuru u nekom salonu.

Dečka odvedite nekamo gdje još nikad nije bio, a nije ni slutio da bi mogao ondje dospjeti. I ne otkrivajte mu ništa unaprijed.


Organizirajte nešto što vaša mala skupina još nikad nije učinila, npr. vikend kampiranje ili zajedničke šetnje zoološkim vrtom.

Nabacite malo zlatnog shimmera na šiške i uživajte u upucavanju te večeri. Pazite se, dečki će kružiti oko vas kao noćne leptirice oko žarulje.

Zaboravite na sve gluposti koje su vam na popisu obaveza, radije se počastite ručkom u trendi restoranu te fine zalogaje zalijte čašom odličnog vina.

Na najdrečavijoj majici ispišite neki fora slogan (npr. Justina za predsjednika!) i šanse da se progurate u prvi red opako će vam narasti!

Izvor: Cosmopolitan.hr