Olakšaj si život: Muške filozofije koje bi trebala usvojiti

MOŽDA ćemo muškarce ponekad prozivati egocentričnima i bezosjećajnima, ali sve su to osobine koje njihov život čine puno lakšima u odnosu na naše koji su empatični i često pretjerano analitički nastrojeni. Donosimo ti nekoliko muških filozofija koje bi trebala usvojiti:

Puno je riba u moru

Kad žena odbije ili ostavi muškarca, on ne gubi vrijeme na žalopojke već jednostavno nastavi igrati igru, ali s drugim ženama. Svjesni su činjenice da će im, prije nego što pronađu pravu, ego morati biti povrijeđen nekoliko puta i od toga ne prave nikakvu dramu.

A sad slijedi zabava


Naravno da će muškarac biti tužan kad veza propadne, ali istodobno će se veseliti izlascima i upoznavanju novih ljudi. Prekidi bi bili puno lakši kad bismo se svi s njima nosili na "muški način".

"Sve je u redu" znači upravo to - da je sve u redu

Kad žena kaže "sve je u redu" puno puta misli sasvim suprotno. Muškarci u tu izjavu mudro "povjeruju" jer je tako lakše. Stoga, kad ti dragi sljedeći put kaže nešto slično, ponašaj se kao i on i povjeruj u to što govori. Jer vjerojatno to i misli pa odmah u startu odustani od "dešifriranja".

Ako me ne usrećuje - prekidamo


Žene često ostaju s dečkima koji ih ne usrećuju jer su previše sklone opraštanju, kompromisu i "razumijevanju". Kad nas muškarac ne usrećuje, za njega smo sklone izmišljati isprike i pokušati dokučiti korijen problema., što često dovodi do višegodišnje veze u kojoj zapravo nismo zadovoljne. Muškom rodu za ovakav način razmišljanja skidamo kapu. Zapamti - ako nisi sretna, vrijeme je da nađeš nekog novog.

Može li me impresionirati?

Što se tiče prilaženja suprotnome spolu, ovdje muškarci igraju pametnije. "Može li me impresionirati" prvo je pitanje koje si postave, dok si žene postave dodatnih deset pitanja koja dolaze s vrlo nesigurnih temelja. Zaboravi na "misli li on da sam pametna/zgodna/duhovita/privlačna" i fokusiraj se na sebe.

Ako je poželim vidjeti - vidjet ću je


Muškarci idu za onim što žele, pa ako će te htjeti vidjeti - budi sigurna da će ti to dati do znanja. Istovremeno, ženama na pamet padaju sulude ideje poput "ako me vidi dva dana zaredom - dosadit ću mu" ili "ako mu odgovorim na poruku odmah, brzo će izgubiti interes". Kad malo bolje razmisliš - želiš li stvarno biti s dečkom koji se "uplaši" ako odmah dobije odgovor?

Ako s njom ne mogu biti to što jesam, gotovo je


Žene se, nažalost, u velikom broju slučajeva u potpunosti prilagođavaju muškarcu. Ženski će kameleoni tako u jednoj vezi biti sportski tipovi koji žude za malo rekreacije, u drugoj će pak biti kućni tipovi i vikendima nastojati pogledati što više filmova, dok će u trećoj vezi postati prave party životinje. Sve će učiniti samo kako bi partneri bili zadovoljni. No, na kraju krajeva, nitko nije sretan ako s drugom osobom ne može biti onakav kakav je zapravo. Uštedi si trud i vrijeme te se okruži osobama kojima ćeš se moći pokazati takvom kakva jesi.