Olakšaj si život u par jednostavnih koraka

PRENATRPAN nam raspored ne ostavlja vremena da mislimo na sebe i vlastitu dobrobit, a samim se time povećavaju razine stresa i nezadovoljstva koje mogu dovesti do kobnih posljedica. Slijedi ova četiri savjeta kako bi si bar donekle olakšala život:

Ne pokušavaj biti superžena

Možda si na sebe preuzela previše obaveza? Tvoji ciljevi i ambicije bi trebali biti realistični i ostvarivi. Postaviti si ciljeve za koje znaš da ih ne možeš ostvariti znači nakupljati u sebi gnjev i srdžbu.

Budi sebična

Svi ponekad osjećamo krivnju jer zanemarujemo prijatelje i obitelj zbog natrpanog rasporeda, ali nemoj da ti to predstavlja veliki problem. Žene su sklone skrivati svoje nezadovoljstvo od drugih, ali najgore je kad ga skrivaju od sebe samih.

Isključi mobitel i kompjuter

Važno je ponekad se isključiti i priuštiti si vremena samo za sebe. Želiš li se opustiti, a telefon ti ne prestaje zvoniti, to će u tebi samo povećavati napetost koju si nakupila tijekom tjedna.

Kontroliraj se

Najbolji način za izbacivanje negativnih emocija jest tjelovježba. Na taj ćeš se način riješiti negativnosti bez da itko strada, a pritom poraditi i na vitkoj liniji.